23 Mart 2024 Cumartesi

HER NE OLURSAN OL. HER HALDE DE HER ŞEYDEN ÖNCE VİCDANLI, ADİL, MERHAMETLİ İNSAN OLMALIDIR

 p

https://www.facebook.com/ahmet.aldemir.12139862/videos/412004281479031

HER NE OLURSAN OL. HER HALDE DE HER ŞEYDEN ÖNCE VİCDANLI, ADİL, MERHAMETLİ İNSAN OLMALIDIR
BİR YÖNÜYLE her tür KÖTÜLÜĞÜN yaşanıldığı hayatta, karşımıza böyle vb sahneler görüntüler çıkar ki, iyiliğin #İNSANLIĞIN her şeye rağmen var olacağını ve daha güçlü olduğunu hatırlatıp GÜNEŞ gibi Dünyamızı aydınlatıp içimizi ıstıp örnek ve önder olup ümit verir.
Siz de tercihlerinizle bu ışığa katılıp güç verip ümit olup örnek ve önderler arasında yerinizi alabilirsiniz.
Böyle nice örneklerden sadece birisi videoda yer alırken niceleri de linklerdeki yazı eklerinde sunulmuştur..
Videoda dikkat çeken bir diğer konu da, arkadan gelen 2. sıradaki kişinin hemen derhal 1 sırada olup düşen kişiye yardım ederken 3 sırada olan kişinin önce koşuya devam edip duraksaması o anda iblisin ayartısı ile vicdanın sesi arasında GELGİTLERİ YAŞAMASI ve sonunda da VİCDANIN sesine uyarak İNSANLIKTAN yana olmasıdır..
Birinci sıradaki kişiyi öne sürüp ipi gögüslemesini sağlamaya çalışmalarına karşın 1 sıradakinin de insanlık yapıp kendini taşıyan 2 v3 sıradaki kişilerle birlikte aynı anda ipi göğüsleyerek birinciliği de İNSANLIĞI da paylaşmalarıdır.
ZİRA,
İnsanı insan yapan; düşünce, inanç, kabullenim ve yargıları ile gerçekleştirdiği eylem/amelleridir.
Bu muhteşem sarayda MİSAFİR edilen insan, kulluğun gereği DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapmak için yaratılmıştır 11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.
Dünyanın her yerinde, her döneminde, her coğrafyasında ahseni takvim üzere yapılandırılan, ahseni ameller yapması ve gelişim için var edilen, her tür zihni melekelerle de donatılan HER İnsan TERCIHINE BIRAKILAN HER ALANDA her içsel ve dışsal etki, istek veya tepkide, bu iki sesi de duymaktadır, Vicdanının hak ve güzel olana çağrısını da iblisinin ayartısını da.
Yaptığı tercihlerle kitabını kendi yazmaktadır.
Üstelik her kez, bu sesler açısından da aynı durumdadır.
Zamanla, bu sesleri duyulmaz yapan da insandır.
İBLİSİN sesine uydukça, vicdanın sesi duyulmaz olurken, vicdanın sesine tabi oldukça da iblisin sesi etkisizleşmeye başlar Öyle ki, iblise uya uya adeta İBLİSLEŞİR, İNSAN Şeytanlardan olur. Vicdanın sesine uydukça da alayı illiyyine zirveye doğru yücelir.
İnsan ve toplumlar, tercihine BIRAKILAN alanda yaptıklarıyla, TERCIHLERLE ŞEKILLENMEKTE, kendi kitabını yazmakta KADERINI, kederini veya keremini belirlemekte ve CENNETI VE CEHENNEMINI de INŞA ETMEKTE ve seviyesini de belirlemektedir. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.
HER NEDENLE, her hal ve şartta da
Her ne olursan ol, kadın erkek, şucu bucu vs önce insan olmak insan, VİCDANLI, ADİL, MERHAMETLİ insan kalmak hepsinden daha da önemlidir.
Şayet, bu evrensel ahsen güzellikler, vicdan, adalet ve merhamet yoksa, bunların sesine ve gereğine uymuyorsa, her ne olursan olsun, kendini nasıl tanımlarsa tanımlasın İNSANLIKTAN UZAK ve #HİÇTİR !
#VİCDAN öyle bir güç ki, SESİNİ DİNLEYENİ VE BUNU YAŞAYANI cennet yolculuğuna başlatandır.
VİCDAN, her insanda var olan RABBİLALEMİNİN insanlara yollarını aydınlatması VE DOĞRUYU BULMASI için lütfettiği en büyük NURDUR.
Öyle ki, Kitapta anlatılan #Rasuller, tarihteki varlığından öte EYLEMLERİYLE, AMELLERİYLE de HER İNSANIN ROL MODELİ OLUP meleke olarak da VİCDANIN yankılanan SESİDİR.
Yazılı kitap gibi yaratılan Kainat Kitabını, insan toplum vb ayetleri okuyan evrensel düşünürler, bilim insanları da dahil olmak üzere bazıları da #FİTRATELLAHİ de, VİCDANI ŞÖYLE ÖZETLEMİŞTİR.
• Vicdan, insanın içindeki Tanrı'dır. (VİCTOR HUGO)
• Vicdan, Tanrı’nın tatlı fısıltısıdır. (EDWARD YOUNG)
• Vicdan Cenab-ı Hakk'ın kalbimizdeki sesidir (Nurettin Topçu)
• Kalbimizde Allah’ın nuru vardır, onun adı da vicdandır.(Tolstoy)
• Vicdan içimizdeki Allah’ın sesidir. (Biruni)
Diğerleri için aşağıdaki linke bakınız
VİCDAN iyiyi kötüden, hayrı serden ayırmayı sağlayan yaptıklarını veya yapacaklarını ölçüp biçen ve yargılayan bir güçtür.
VİCDAN, #FİTRATELLAHİ deki yankılanan SESİDİR.
Kitap der yaklaşık meallerde
• halde yüzünü HANİF DİNE #FİTRATELLAHİ ye ki Allah´ın insanları yaratmış olduğu fıtrata doğrult. Allah´ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Bu DİNUL KAYYİM dur velâkin nâsın ekserisi bilmezler. Fe ekım vecheke lid DİNİ HANİFA, FİTRATELLAHİ LLETİ fetaran nase aleyha, la tebdile li halkillah, zaliked DİNUL KAYYİMU ve lakinne ekseran nasi la ya'lemûn. 30/30
• “biz ONA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINIZ.ve nahnu akrabu ileyhi min hablil verîd. 50/16 der.
Her anınız, AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de iblise ayartısına değil VİCDANIN SESİNE UYARAK AHSEN olsun
Hayatın her kesitinde
her türlü ayartıya, istek, etki ve tepkiye, kabaran duygulara rağmen,
Rabbinin, Rasullerin, insanın #vicdanında da yankılanan sesine, #FITRATALLAHİYE uyan,
#adil ve #merhametli insan olarak
Rabbilalemine, KURANA, Evrensel ilke ve doğrulara uyup
iyilik, hayır ve ahsenu ameller yaparak
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
.
.
• İNSAN TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER https://www.facebook.com/photo?fbid=124099029732079&set=a.107800448028604 https://aaldemira.blogspot.com/.../insan-tercihiyle...
.
Videoyu çeken, ikram eden, paylaşanlara teşekkürler




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı