8 Mart 2024 Cuma

HAYATIN; YÜKÜ, ÇİLESİ, ACISI VB HALLERİNİN ÇOĞUNU KADINLAR

  

9s 
Herkese Açık ile paylaşılıyor


HAYATIN;
YÜKÜ, ÇİLESİ, ACISI VB HALLERİNİN
ÇOĞUNU
KADINLAR TAŞIR
Kadın da erkek de, önce İNSANDIR, İNSAN.
Kadın, Erkek, anne, baba, bacı, kardeş, abi, abla, eş, çocuk ve her tür sıfatından da ÖNCE İNSANDIR, İNSAN.
Toplumun da ailenin de sosyal yaşamın da ayrılmaz parçasıdır.
Üstelik, bu Dünya denilen muhteşem sarayda kadın da erkek de, birbirini tamamlayıp, her durumu daha da ahsen yaparak ebed memleketlerin yolcusu olan konuklardır.
Bunun için de önce, #CİNSİYET değil AHLAK ve ŞAHSİYET; erkek ya da kadın değil İNSAN OLMAK ve AHSEN YOLDA bulunmak SIDK üzere yaşamak ELZEMDİR.
CENNET sevgiyle, ŞEFKATLE yoğrulmuş AHSEN yoldaki KARŞILIKLI SEVGİ SAYGI VE GÜVENLE sunulan FEDAKARLIĞIN ayakları altındadır.
GEL GÖR Kİ, bu yaşamda, kendi dahil tüm yükler kadına yıkılmış, canhıraş var gücüyle her tür hizmete koşan, dışarda evde aile saadeti için durup dinlenmeden koşuşturan, fedakarlığın kalesi olan kadınlara bırakın teşekkürü, alabildiğince de nankörlük ve zulüm yapılagelmektedir.
İyi günde kötü günde birlikte beraber hayatı karşılamak üzere kurulan yuvalarda, zamanla, cehaletin ve zulmün elinde, bu halleri, kimi erkeklerde nadiren yaşasa da, özellikle kadın, sanki #köle! Kaderi buymuş gibi kıvranmaktadır.
Diğer taraftan, ev işleri, çoluk çocuk bakımı vs yetmez gibi, dışarda da iş aleminde de çalışmakta olması da değiştirmiyor efendiyi!
Esecek, yağacak! Her türlü hizmeti görülmesine ve evine çeki düzen verilmesine, adeta hayat bahşedilmesine rağmen, bir teşekkür dahi yapılmayacak! Üstelik olmamış, tuzu az, şekeri fazla vs diye yerden yere vurulacak!
Yetmedi, köşesine oturacak ve ara sıra gürleyecek! Şunu getir bunu götür! Arada çocukların sesini bahane ederek: Kes sesini! Şu zırıltıları durdur! Ey nasıl anasın diyerek! Söz de beylik, babalık taslayacak!
Eli değse işlere sanki kirlenecek! Ucundan tutsa, kaşık çatal tabak yerleştirse, ya da kendi çayını suyunu doldurup içse vs yapsa, erliğinden, insanlığından bir şeyler azalacak!
Koşuşturan kadına küçük de olsa katkı sunsa, adamlığı bitecek! Yemeklere, şuna buna dahli olsa karizması çizilecek! Zorunlu olarak yapsa bile çevreden saklayacak! Aman bilmesinler diye titreyecek!
Daha neler neler. Her biri de utanç verici acı gerçekler. Ne yazık ki ailelerden kesitler.
Nasıl sevgi bu! Nerde saygı! Hani, evlilik bizleşerek, iyi günde, kötü günde, her halde, her durumda, yardımlaşmaydı!
Ya #sosyal hayatta, iş aleminde, şahsiyeti görmezden gelerek hatta yok edilerek cinsiyetiyle öne çıkarılan, mal ve hizmet sunumunda, reklamlarda eşyanın parçası gibi konumlandırılarak zulmedilen yine de kadın olmaktadır.
Her nedenle her durumda VİCDANLI, MERHAMETLİ ADALETLİ olup ÖTEKİLEŞTİRMEDEN her şeyin, her nimetin, kadının da erkeğin de çocuğun da değerini bilenlerden, Rabbilalemini, ilkelerini anlayıp güzel azim ahlakı yaşama yazarak İNSANLIKTA zirveleşenlerden olup
İnsanlık yolculuğunda, kadın da erkek de dayanışma içerisinde
her şeyin, kadının da erkeğin de değerini bilenlerden,
CEHALETTEN zulümden kötülükten beri olup
Bireysel arınmakla birlikte toplumsal değişim için de çalışıp
tüm nimetleri veren, alemi böyle muhteşem terbiye eden
Rabbilalemini, ilkelerini anlayıp gereğini yapanlardan
güzel karşılık vererek HAMD edenlerden
muttakilerden RABBİN Rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
• İNSANIN EŞİNE, KADINA, ÇOCUKLARA YAPTIĞI ZULÜM, AZAP GÖRMESİ İÇİN KAFİDİR





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı