10 Mart 2024 Pazar

Övgü ve yergiyi de içinde barındırıp daha AHSEN yapmaya çalışan #ELEŞTİRİ ve #ELEŞTİRENLER NEDEN sevilmeyip 9 köyden kovulur? Öneriniz nedir?

 10 Mart 2023

 
Övgü ve yergiyi de içinde barındırıp daha AHSEN yapmaya çalışan #ELEŞTİRİ ve #ELEŞTİRENLER
NEDEN sevilmeyip 9 köyden kovulur?
Öneriniz nedir?
.
Her anınız, ELEŞTİRİLERE kulak verip Rabbilalemine, Kurana, ilme, vicdana önnem ve çncelik vererek arınıp her halini ıslah ederek AKİBETİNİZ, AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
#ELEŞTİRİLER fikirleri alemi, insanlığı güzelleştirmeye çalışan bahçıvanlardır.
#Eleştiriler, ÖVGÜYÜ de YERGİYİ de gereğince içinde barındırarak, fikirleri güzelleştirmeye çalışan BİLGİYE HAKİKATE ulaştıran gerçek DOSTLARDIR.
Övgü olumsuz yanlarını ihmal edip güzellikleri öne çıkarırken, YERGİ de ise, tam tersi olup güzellikler görmezden gelinip olumsuzluklar gündem yapılır. Övgüde de yergide de kısmen de olsa abartı da bulaşır.
Eleştiri, zayıf ve güçlü yönlerini, olumlu ve olumsuz taraflarını belirterek gerçek değerini yansıtma ve geliştirip ahsenleştirilmesi amacıyla yapılan en önemli yardımlardan biridir.
Eleştiri iyi ve kötü yönlerini delille ortaya koyması, HAK NAMINA ve her nedenle de güzelleştirme amacıyla yapılması nedeniyle tartışma ve cedelleşmeden de ayrılır.
Bu nedenle eleştiri (tenkit); değer verme, katkılarla kıymetlendirme çabasıdır.
Bu nedenle, #BİLGE İNSANLAR, akıllı YÖNETİMLER her daim övenlerden daha çok, eleştirenleri yanında tutanlardır.
ELEŞTİRİ o denli önemlidir ki
Şayet,
"Kişiye hatası söylenmezse kabahatini hüner zanneder..." der, Sadi Şirazi'
KURAN MÜKEMMEL BİR #ELEŞTİRİ KİTABIDIR. #FURKANDIR
İnsana, insanı her türlü örnekle anlatırken, zaaflarını, hatalarını, olumsuz yönlerini nedenlerini ortaya koyar ve ahsen değişim için olması gerekenlerle birlikte çözümler de sunar.
Kimsenin hatırını gözetmeden yapıla gelen insan ve toplumların her tür kötülüklerini, hatalarını eleştirip ARINDIRIR.
OLUMSUZLUĞUN nedenlerini anlatır, çözümler sunar. Rehber ve NUR olur.
Hatta, RASULLER üzerinden onların da BEŞER tarafı ortaya konularak eleştiriye tabi tutulur. Kimlerince #Zelle diye de anılan davranışları eleştirilir.
Bu örneklikler üzerinden insanlığın yapageldiği ve yapma eğilimi gösterdiği halleri ortaya konulup hataya düşmeden uyarılıp arınmaları da sağlanır.
Kendini bilen, Alemin manasına eren, eleştirilere önem veren RABBİLALEMİNİ, KURANI, vicdanın sesini, evrensel ilkeleri, yaşamda REHBER ÖLÇÜ İLKE HOCA MEHDİ NUR edinip ÖNEM ve ÖNCELİK vererek,
kendini hesaba çekip hatalarını anlayıp arınıp hak doğru ve güzel olana yönelip
muttakilerden, Rabbin Rızasına varıp
her Dünyada da sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
Bakınız
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı