19 Mart 2024 Salı

Bakmaktan öteye GÖRMESİNİ bilene, her SON, bir BAŞLANGIÇ, her AYRILIK, bir KAVUŞMA, her ÖLÜM bir DİRİLİŞTİR

 19 Mart 2023

 
Bakmaktan öteye GÖRMESİNİ bilene,
her SON, bir BAŞLANGIÇ,
her AYRILIK, bir KAVUŞMA,
her ÖLÜM bir DİRİLİŞTİR
Her anınız her daim var ediliş amacı yolunda iyilik hayır ve fedakarlıklar yaparak İNSANLIĞA KATKI SUNUP AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Bu alemde misafir edilen insan, varlığının ve kulluğun gereği olarak DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapmak için yaratılmıştır 11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.
Hayat yaşam boyu devam eden deneme ayrışma ve olgunlaşma sürecidir.
Bu nedenle hayat inişli çıkışlı olup, her insan yaşamında, fitne bela musibetle karşılaşılmakta ve denenip tekamül etmesi imkanları sunulmaktadır.
İnsanlar yalnız "inandık" demekle, hiç FITNELENMEDEN sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? denilmektedir.
E hasiben nasu ey yutraku eyyekuluamenna ve hum layuftenûn. 29/2, 2/214, 2/155, 3/186, 21/35, 29/3, 47/31 vb
Her insanın yaşamı ölünceye kadar inişlerle çıkışlarla başlangıç ve son bulmayla ayrılık ve kavuşmalarla yoğrulmaktadır.
Her karanlıktan sonra aydınlık gelir. Her kıştan sonra bahar.
Her doğumdan sonra ölüm gelir.
Her ölüm de dirilişin habercisidir.
Örneğin
#ÖLÜM, bu dünya yaşamındaki sürecin sona ermesidir.
Ebed memleketlerinin yolcusu olan insanın bu iki kapılı muhteşem saraydaki MİSAFİRLİĞİNİN, DENENMESİNİN, TEKAMÜLÜNÜN VE GÖREVİNİN son bulmasıdır. 11/7, 18/7, 67/2
Bu anlamda ölüm diğer tabir ile “Mevt idam değil, hiçlik değil, fenâ değil, inkıraz değil, sönmek değil, firak-ı ebedî değil, adem değil, tesadüf değil, fâilsiz bir in’idam değil.
Belki, bir Fâil-i Hakîm-i Rahîm tarafından bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Saadet-i ebediye tarafına, vatan-ı aslîlerine bir sevkiyattır. Yüzde doksan dokuz ahbabın mecmaı olan âlem-i berzaha bir visal kapısıdır. Mektubat”
Bu nedenle, Rabbilaleminin ilkelerine bağlı olarak yaşayanlar ve güzel eserler bırakanlar, RABBİNDEN RAZI VE RAZI OLUNANLAR misali yaşam sürenler ölümü severek karşılamıştır. 69/21, 88/9, 101/7 vb.
Ebedi yaşamı arzulayan ve düşünenler, bu dünya surecinde, Rabbilalemine ve ilkelerine uyup, güzellikleri fark edip, daha güzele doğru geliştiren ve güzellikler bırakanlar hoş gelenlerdir, güle güle gidenlerdir, ne mutlu onlara! 89/27-30, 69/21, 88/9, 101/7 vb.
Her halde de olumlu ve olumsuz şartlarda AYRILIK ve KAVUŞMALARDA son ve başlangıçlarda da,
Rabbilalemine Kurana ilme vicdana uygun tercihlerde bulunarak
Her zerresi muhteşem var edilmiş bu muazzam sarayda MİSAFİR olma bilinciyle temaşa edip Rızasına uygun yaşayarak salihat yapanlardan
Ahsen ahlakı yaşayıp VAR EDENE varıp
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle Cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.
• KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA ZULÜMATTAN NURA ÇIKMA MİNEZ ZULUMATİ İLEN NUR 164 https://www.facebook.com/groups/KaranliklardanAydinligaZulumattanNuraCikma/
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı