22 Aralık 2021 Çarşamba

SARIKAMIŞLAR, DERS VEREN DİNMEYEN ACIDIR

SARIKAMIŞLAR, DERS VEREN DİNMEYEN ACIDIR

SARIKAMIŞ, vatanı uğruna ölümüne davasında daim olanlar ve tüm olumsuzluklara rağmen cepheden ayrılmayanlar kadar, feraset ve basiretten uzak, gereğince irdelemeden, istişarenin usul ve esasına uymadan, isabetsiz karar verenlerin ve yanlış karardan dön/emeyenlerin de hikayesidir.
Oysa,
YAŞAMIN, her anın,
ALLAH’IN, kitabın, ayetlerin, ilkelerin,
ÖZGÜRLÜĞÜN, vatanın, milletin, devletin,
AKLIN vicdanın tüm zihni melekelerinin,
VÜCUDUNUN tüm organlarının tüm sistemlerinin,
AİLENİN, eşin, işin, evladın, akrabanın,
İHVANIN, ümmetin, arkadaşın, dostun,
SAĞLIĞIN her tür nimetin
MADDİ MANEVİ her unsurun kıymetini #KAYBETMEDEN bilmek şarttır.
• KAYBETMEDEN KIYMETİNİ BİL
SAĞLIK, HER TÜR NİMET KAYBEDİNCE DEĞERİ ANLAŞILAN PAHA BİÇİLMEZ ZENGİNLİKTİR https://www.facebook.com/photo/?fbid=204982568310391&set=a.107800448028604
#Öldürmek değil insanın yaşatılması esastır, asıldır.
Kim insanı yaşatırsa, bütün insanları yaşatmış gibi olur. Kim de bir masumu haksız öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. 5/32, 4/92, 17/33 vb.
Cinayetlerin vahşetin çığlığına, masumların acısına, insanlığın yitişine duyarsız olanlar, insan da kalamaz! Mutlu da olamaz! 8/39 vb.

#Kuran yeryüzünün, sulh selam islam BARIŞ YURDU olmasını, insanlığın özgürce, eşitlik ve adalet üzere yaşamasını ve ZULMÜN SALDIRGANLIĞIN misliyle denk dengeli etkin bir şekilde önlenmesini ve ETKISIZLEŞTIRILMESINI emreder.
OYSA
"Hedefi #BARIŞ olmayan her #SAVAŞ KATİLLİKTİR"
#Savaş, tekasür bataklığında debelenenlerin doymaz ve iflah olmaz çoğaltma tutkuları uğruna, tüm insanlığın kanından, canından, emeğinden, tüm varlıklarından arsızca, ahlaksızca aşırmaktır.
Emperyal sİstemin ürettiği SAVAŞLAR NEDEN YAPILIYOR
#Petrolü, enerji kaynaklarını, madenleri, hastalıkları, terörü, darbeleri her tür kaçak işleri takip edin, zalimlerin, emperyalistlerin kanlı oyunlarını anlarsınız.
CUŞ ların Silah Sanayi durmaksızın çalışması gerekmektedir
Düşmanlığı tırmandırır
sonra BARIŞ der
milyarlarca Euro Dolar silah satar
#ZULÜM, insan, hayvan, bitki ve diğer varlıkların, VAREDİLİŞ amacından, ahsenu amelden, YAŞAMA hakkından ve KONUMUNDAN kendi veya başkası tarafından her ne şekil ve şartta ve yöntemde olursa olsun HAKSIZ MAHRUM bırakılmasıdır.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı EVRENSEL İLKELERE aykırı olan, nerde, nasıl ve kendi dahil kime karşı yapılırsa yapılsın, ZULÜMDÜR.
Bu süreç ise, #zulümattır, karanlıktır, çelişkidir, #çıkmazlardır. Gerçeği gizlemek yerinden etmek aksi olanı yapmaktır. Bunu yaptığı ölçüde de zulümle, zalimlikle ilişkilenmektedir. 28/16, 2/54, 30/29 vb.
Allah, zalimleri asla sevmez. Vallahu la yuhibbuz zalimîn. 42/40, 3/57, 3/140 vb


#Yaşam, alemde var olan ilkelere aykırılığı asla affetmez. Ders almayanlar, acı bedeller ödemeye devam eder
İyiniyetli olmak yetmez. Feraset ve basiret olmazsa olmazlardandır. Ehliyet ve liyakat da şarttır. Hele, işi yapacak ve ehil olanlarla ŞURA da vazgeçilmezdir.
Bununla birlikte her ne yapılacaksa onun gereğine uygun şatların varlığını gözetmek de elzemdir. Canı pahasına da olsa HAKKI SESLENDİRMEK ve olmazları da dillendirmek elzemdir
Bilgi olmadan AHSEN FİKİR sahibi olunmaz.
Her insan ilgi ve alakası, önem ve öncelik verdiklerine paralel olarak değişik konularda bilgi ve birikim sahibi olmaktadır. Bakmak ve görmek farkı kaçınılmazdır.
Her hangi bir konuda, o konu hakkında birikimi olan kişilerin, özgür ortamda var güçleriyle konu hakkında farklı fikirlerini ortaya koyabilmeleri O DENLİ ortak akla ulaşılmasını sağlamaktadır.
Bu nedenle, özellikle bilge karar alıcılar, ortak akla, farklı fikirlere, muhalif düşüncelere, eleştirilere gereğince değer verdiği ölçüde her alandaki sorunlar ve çözümler konusunda başarılı olmaktadır.
Bedir Savaşında yer seçiminde, İŞİ YAPACAK OLANLARLA İŞTİŞARE EDEN ve EHLİYETE liyakate ÖNEM veren hak sese haklı olana uyan, uygulama kararı veren ALLAHIN RASULÜ Muhammed’in tavrı örnek ve ders olmalıdır.
#EMANETİ, ehil, ehliyet ve liyakat sahibine verip her hali her durumda #olumsuz beklenmedik şartlarda da AHSEN yaparak ADİL olmak esastır vazgeçilmezdir. 23/8, 70/32, 4/58, 8/27, 33/72, 33/73, 3/83, 13/15, 59/21, 7/143, 38/18, 38/19, 34/10, 20/105 vb
Böylece güven veren güvenilen olup EMIN olarak yaşanılmasıdır.
22 Aralık 1914 de başlayan ve ocak ayı ortalarına kadar süren, “I.Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ile Rus arasında Sarıkamış'ta gerçekleşen sonuçları itibariyle ONBİNLERCE askerin, SOĞUKTAN, AÇLIK VE YOKSUNLUKTAN, HASTALIKTAN da donarak öldüğü gerçeğiyle hala gönülleri yakan bir acıdır.
SARIKAMIŞ HAKKINDA SAKLANAN GERÇEKLER Taha AKYOL https://www.youtube.com/watch?v=7uS-QGNO960
Sarıkamış Da Emri Kim Verdi https://www.youtube.com/watch?v=L3kDlHc5FbQ
Sarıkamış Kar Altında (RUSLAR TARAFINDAN ÇEKİLEN VİDEO) https://www.youtube.com/watch?v=tsFCeUsNaQ0
#ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diyenler, alemde var edilen ilkeleri kanunları araştırıp buna uygun yaşayanlar her alemde BAHTİYAR olmaktadır.
Rabbilalemine ilkelerine uyanlara #KORKU YOKTUR VE ONLAR #ÜZÜLMEYECEKLERDİR VE LA HAVFUN ALEYHİM VE LA HUM YAHZENÛN 2/112, 2/38, 20/123, 7/35, 2/277, 46/13, 2/262, 10/62, 2/274, 2/62, 5/69 vb
AKSİ HALDE
Hangi ülke toplum ya da insan olursa olsun, bu OKUMALARI İHMAL ettikleri ve Ortak akla, bu evrensel ilkelere, KANUNLARA AYKIRI davrandıkları günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta ve acı bedeller ödemektedir.
Yaşam, Yazılı kitap Kuranı Kerim gibi Yaratılan Kainat Kitabına insan toplumla ilgili her tür BİLİME Evrensel İlkelere, kanunlara #aykırı davranışları affetmemekte ve bu ilkelere aykırılık ölçüsünde ağır #bedeller, acılar ve mutsuzluklar yaşatmaktadır.
Basiretsizliğin, yanlış karar ve uygulamaların bedelini de, bu kararları alanlarla birlikte bu kararları uygulayanlar ve bunu bilmesine rağmen ses çıkarmayanlar ve tüm millet de ödemektedir.
#Basiret, varlık veya olayların ya da olguların, perde arkasını, arka planını, satır aralarını görmek, doğru ve hızlı değerlendirmek, iç yüzünü idrak etmek, akılla birlikte, gönül ve vicdanı da dikkate alarak isabetli sonuçlara ulaşmaktır.
Bir anlamda feraset, teakkul-akletme, tefekkür-düşünme, tefakkuh-sorgulama ve tedebbür-ne anlattığını anlama vb işlevlerinin alfabesi iken, basiret ise bunların bileşkesidir, neticesidir.
Feraset, görünenin de arkasındaki görünmeyeni, şekilden ziyade manayı, teferruatı değil de özü bulup, ilkeyi, esası anlamak olan basiretin, kapısıdır.
Basiret, ferasetin sonucudur, meyvasıdır.
Tarih, HAYIR VEYA ŞER YÖNÜNDE AMAÇLARI OLAN liderlerden bahseder. Toplumsal yaşam sürdükçe de baş, başkan, genel başkan liderler vs olabilir, var olmaya devam edecektir.
LAKİN her şartta, özellikle, zulmün kol gezdiği zamanlarda, koro halinde alkış tutulduğunda, akıntıya kürek sallandığı dönemlerde, baskın güce, iktidarlara ve her kişiye karşı da, ADALETEN YANA OLUP HANİF YAŞAMAK, VASAT ÜMMET OLMAK, hayır ve fedakarlık üzere durmak daha da önemli ve yüceliktir.
Böyle insanların var olduğu veya oluştuğu toplumların LİDERLERİ de yamulduğu zaman bile, hakkı savunan ve haykıranların duruşuyla, KURAN üzere hayat bulur. Her alemde de bahtiyar olur.
HAK SUSTU MU, BATIL HAKİM OLUR. Ne zaman HAK hakim kılınır, yaşama yazılır, o zaman BATIL zail olup yok olur. Alem gülistan olup barış esenlik ve mutluluk daim yaşanır.
#Tarafgirlik ise; sorgulamadan, mihenge vurmadan, haklı haksız, doğru yanlış demeden her neyse FANİ ve ALDATICI ÇIKARLARI için KİTABA, ALLAHA, HAK olana değil de, nefsine, iblise, ayartıya şeytanlaşmış öğreti ve insanlara uyup onunla yandaş, candaş yoldaş veya düşman olmaktır. 2/170, 5/104, 10/78, 31/21, 21/53, 26/74, 43/22, 43/23 vb

Özgürlüğü, düşünce inanç teşebbüs hürriyetini, eşitlik ve adaleti insanca yaşama hakkını, SEVGİ VE BARIŞI aleme hakim kılma ve böylece yeryüzünün, sulh selam islam BARIŞ YURDU yapılması yolunda var gücüyle bitim noktasına kadar ümitle, sabırla, salatla cehd edip cihadla çalışmak
Dünyanın her yerinde yapılan SALDIRGANLIĞIN, zulmün misliyle denk dengeli etkin bir şekilde önlenmesini ve ETKİSİZLEŞTİRİLMESİNİ sağlayacak şekilde sistemler kurup
AHSENU AMELDEN yana olma hali muttakilerin, Rabbin rızasına varmak isteyenlerin en temel davası ve düsturudur

Her konuda, araştırıp sorgulayıp tarihten bilimden kurandan, evrensel ilkelerden tecrübeden ortak akıldan yararlanıp zihni melekelerini gereğince kullanıp ölçüye ilkeye vurup en Doğruya, en HAKK olana en MÜKEMMELE doğru değişenlerden olup Rabbilalemine, Kurana , bilime vicdana evrensel ilkelere her daim önem ve öncelik vererek, kim ne olursa olsun ne HAKKIN, HAKLININ YANINDA yer alıp RABBİN RIZASINA varanlardan olma dileğiyle
Muhabbetle,
22 Aralık 1976 – 11 Aralık 2021
Fotoğrafı çekene paylaşana gönderene de teşekkürler




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı