18 Aralık 2021 Cumartesi

BİLİME AYKIRI KARARLAR MİLLETE ACI BEDELLER ÖDETİR

 BİLİME AYKIRI KARARLAR MİLLETE ACI BEDELLER ÖDETİR

KURAN'A bilime, tecrübeye, vicdanın sesine uymayanlar, inat edip aykırı davrananlar, kararlar alanlar o ölçüde millete acı bedeller ödetir, her DÜNYAYI CEHENNEM yapar
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi de dahil alemdeki tüm İLİM BİLGİ KANUNLAR, insanda var edilen zihni melekeler ve VİCDAN onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Bu bağlamda
#EKONOMİ BİLİMİ de alemde insan ve toplumda var edilen AYETLERDENDİR
YAŞAM ayetlere aykırılığı asla AFFETMEZ
Ekonomide yaşanılan olaylar üzerine
#MahfiEğilmez imzalı alıntı yazıyla başlayalım
“FAİZİ DÜŞÜRDÜKÇE FAİZ YÜKSELİYOR
Yeni ekonomik model diye açıklananlar kabaca şöyleydi: Faizi düşürünce kur yükselecek, kur yükselince ihracat artacak, ithalat azalacak. Kur yükselişiyle ithalat pahalı hale geleceği için yerli üretim onun yerini alacak, cari açık cari fazlaya dönüşecek. Yerli üretim, ithal girdilerin yerini almaya başlayınca enflasyon da düşecek.
Bu çerçevede Merkez Bankası Eylül ayında % 19 olan politika faizini yüzde 18’e sonra da sırasıyla 16, 15 ve 14’e düşürdü. Faizi düşürünce kur fırladı ve arkasından enflasyonu çekip getirdi.
Model buralarda tam bir faciaya yol açarken acaba diğer faizlerin düşmesini sağladı mı? Aşağıdaki grafik Merkez Bankası politika faiziyle 2 yıllık Devlet tahvili faizini bir arada gösteriyor.
Merkez Bankası politika faizinin düşürülmesi tahvil faizlerinin düşmesine değil tam tersine ciddi oranda yükselmesine yol açmış görünüyor. Merkez Bankası bankalara yüzde 14 faizle borç veriyor, bankalar da aldıkları parayı yüzde 22 faizle Hazine’ye borç veriyor. Ve biz buna model diyoruz.
Bir toplantıda #Keynes’e biraz da dalga geçmek amacıyla sormuşlar: “Üstat gerçeklerin teorinize uymadığını görürseniz ne yapardınız?” Keynes yanıtlamış: “Teorimi değiştirirdim. Siz ne yapardınız?” Biz teorimizi gerçeklere uydurmak yerine gerçekleri teorimize uydurmak konusunda kararlı gibiyiz.
Aralık 17, 2021 Mahfi Eğilmez KENDİME YAZILAR”
**
YİNE GEÇMİŞTE
#Hitler’in "ÂRÎ FİZİK den IRKA kadar inadına dayattığı TEORİ VE CEHALETİ sonrası tüm Dünya savaş ve ağır bedeller yaşadı
#Stalin’in PROLETER BİYOLOJİ dayatmasıyla “bölgeye uygun olmayan buğday türlerini Rusya'nın soğuk iklimine uydurmaya kalkışması” sonrası yaşanılan buğday ve tarım kriziyle sonuçlanmış ve onlarca yıl başta #ABD OLMAK ÜZERE Dünyadan buğday ithal eder hale düşmüştür.
Bu cehalet, inat, dediğim dedik, ben dediysem doğru odur vb haller, daha nice ülkelere insanlarına acı bedeller ödeterek son bulmaktadır
Her zaman cehaletin tek adamlığın kavurduğu ülkelerde de her bir alanda da #hortlamakta ve insanlarına ülkelere o acı bedelleri yaşatmaktadır.
Sadettin Merdin’ imzalı, alıntı yazıya bakınız:
#Faiz sebeptir, #enflasyon sonuçtur" tezi de tam olarak bir ideolojik körleşmedir. İnadım inat durumudur. Bu tezi destekleyen tek bir akademik makale, kitap da yoktur. Dış politikadaki "Değerli yalnızlık" garabetinin iktisadi versiyonudur.
--- Maalesef böyle saçma sapan bir teori yüzünden bir memleket iktisaden çökmektedir. Ülkenin kaderi böyle bir teoriye kurban edilemez. Koskoca ülke bir yap boz tahtası, deney sahası hiç değildir. Olmamalıdır da. Aynı deneyi yapıp farklı sonuç almak bugüne kadar hiç bir zaman gerçekleşmemiştir. Kimseye de nasip olmamıştır… Sadettin Merdin 14 Aralık, 19:07 https://www.facebook.com/saadettin.merdin/posts/588731318768240
Elbette CEHALET, cahillik, doğrusu bilinmesine, bildirilmesine, bilebilecek durumda olmasına rağmen, aksi olanı istemek, yapmaktır. 12/33, 2/67, 5/50, 7/138, 39/64,46/23, 3/154,11/46, 11/29, 27/55, 33/72, 6/35, 49/6, 33/33,48/26 vb
#CEHALET, #cahillik #bilmediklerinden değil, TERCİHLERİYLE keyfine, İBLİSE, AYARTISINA uymaktan, birilerine bağlanmaktan, tutkularına esaretten, hevasını ilah edinmekten, ölçü ilke, edep adap tanımamazlıktan, azgınlık taşkınlıktan vb kaynaklanmaktadır.
**
**
SEVGİLİ #DOSTLAR
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi de dahil tüm İLİM BİLGİ onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
İşte her kim de TERCİHLERİYLE bunu keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu HEDİYEYE SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.
Zira Doğru mana, #ilim, en kıymetli hazinedir, yaşama yazdıkça anlam ve değer katar.
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip acı bedeller öder.
**
**
KURANA BİLİME AYKIRILIKLARI
YAŞAM asla AFFETMEZ
Yazılı Kitap Kuranı Kerim gibi Yaratılan Kainat Kitabını okumak, her maddede, zerrede, ayette var olan ilkeleri anlamak ve bu ilkeleri içselleştirip yaşama geçirmek, Rabbilalemine, ilkelerine #uymaktır. İtaat etmektir.
#ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diyenler, alemde İNSAN ve TOPLUMDA var edilen ilkeleri kanunları araştırıp buna uygun yaşayanlar her alemde BAHTİYAR olmaktadır.
Rabbilalemine alemdeki ilkelerine kanunlarına uyanlara #KORKU YOKTUR VE ONLAR #ÜZÜLMEYECEKLERDİR VE LA HAVFUN ALEYHİM VE LA HUM YAHZENÛN 2/112, 2/38, 20/123, 7/35, 2/277, 46/13, 2/262, 10/62, 2/274, 2/62, 5/69 vb
AKSİ HALDE
Hangi ülke toplum ya da insan olursa olsun, bu OKUMALARI İHMAL ettikleri ve Ortak akla, bu evrensel ilkelere, KANUNLARA AYKIRI davrandıkları günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta, bu kitapları okuyanların doğru manalara, ilkelere, kanunlara ulaşanların bunu yaşama taşıyanların gerisinde NAL TOPLAMAKTA ve acı bedeller ödemektedir.
Yaşam, Yazılı kitap Kuranı Kerim gibi Yaratılan Kainat Kitabına insan toplumla ilgili her tür BİLİME Evrensel İlkelere, kanunlara #aykırı davranışları affetmemekte ve bu ilkelere aykırılık ölçüsünde ağır #bedeller, acılar ve mutsuzluklar yaşatmaktadır.
**
**
Her olay insana, TOPLUMA #seçimler sunar. Tercih yapma gücü, yetkisi, her türlü zihni melekeler ve donanım insanda var edilmiştir.
İnsan gibi, toplumlar da yaptığı tercihlerle, #kaderini, dolayısıyla kederini ya da keremini kendi yazmaktadır.
Herkes ve her toplum seçtiği yaşadığı hayatın bedeliyle sonuçlarıyla karşılaşır.
Zira, insana çalışmasından vesile ve sebep olduklarından başkası yoktur. 53/39-42,79/35, 76/22, 4/32, 36/12, 3/195, 34/3, 10/61vb.
Değişim isteyen önce KENDİNDEN BAŞLAMALIDIR.
Kendini değiştirmeyen toplumun değişmesini bekleyemez 8/53, 13/11 vb.
Karanlığa ışık olmadıkça toplum da aydınlanmaz.
Bir olmadıkça 11, 111 ve diğerleri de olmaz.
Balık baştan kokmaz gövdeden kokar, baştan da koktuğu anlaşılır. Toplumu oluşturan insanlar değişmedikçe, toplumda, baştakiler de sistem de değişmez 8/53, 13/11 vb.
Bedel ödenmeden, fedakarlık yapılmadan, sunnetullaha uygun davranmadan, değişim ve gelişim olmaz. Rızayı İlahi de kazanılmaz.
Bu bağlamda
#Örneğin Kitap der, yaklaşık meallerde
• Bu böyledir, çünkü bir kavim KENDİLERİNDE BULUNANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE Allâh onlara verdiği ni'meti değiştirmez. Allâh işitendir, bilendir. Zalike bi ennellahe lem yeku muğayyiran ni'meten en'ameha ala kavmin hatta yuğayyiru ma bi enfusihim ve ennellahe semiun alîm. 8/53
ve niceleri
• TOPLUMLAR TERCİHLERİYLE KADERİNİ
dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.
**
**
UNUTULMAMALIDIR Kİ
Her ne olursa olsun Evrensel İlkelere ve değerlere uygun #değişimi gerçekleştiremeyen ülkeler de her alanda Rabbilalemine, Kurana, BİLİME ilkelere aykırılık ölçüsünde acı bedeller yaşanmaya devam etmektedir.
Her alandaki her ayete, ALEMDE var edilen ilke ve kurallara aykırı karar ve uygulamalar, insan ve toplumlara, ülke ve devlete de ağır bedeller ödetmektedir.
SULAR TERSİNE AKMAZ.
Bu evrensel ilkeler ve kanunlara uygun değişim ve dönüşümde, ne ölçü de geç kalınırsa o ölçüde de ödenecek bedeller ağırlaşmakta, insan ve toplumlar ile ülkeler o kadar zemin kaybetmektedir.
Her daim Rabbilalemine, Alemdeki KANUNLARA, Kurana, evrensel ilkelere, vicdanın sesine bilime, tecrübeye önem ve öncelik vererek ELALEM değil RABBİLALEMİN ne der diye yaşayarak Rabbin rızasına varıp her alemde bahtiyar olma dileğiyle
Muhabbetle,
18 Aralık 2021







6 Yorum
6 Paylaşım

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı