28 Aralık 2021 Salı

İstiklal Şairi, Kuran ve İslam Hadimi MEHMET AKİF ERSOY’UN Anısına

 İstiklal Şairi, Kuran ve İslam Hadimi

MEHMET AKİF ERSOY’UN Anısına
Gerçek istiklal, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalara ulaşmakla gerçekleşir.
Mehmet Akif Ersoy da HAKK'a tapan, HAKK yolunda olandı. Bu nedenle böyle evrensel değerlerle yoğrulmuş mısralarla seslendi.
Yaşamı da HAK yolda, bir dava insanı olarak geçtiğini her anlatıda paylaşımda gösterdi
Hayatının Merkezine Kur'ânı almıştı…
Doğrudan doğruya Kur'an'dan alıp ilhamı,
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm'ı...
Diyerek de özetlemişti.
Yine, “o benim eserim değildir, milletimin eseridir” demekle de kalmamış, tüm eserlerini topladığı SAFAHAT adlı eserine de bu sözün gereği olarak koymadı koydurmadı
Öyle ki, ekonomik sıkıntılar içerisinde olmasına ve şehit düşen arkadaşının çoluk çocuğuna da bakmasına rağmen İstiklal Marşı için vaat edilen #ödülü de
“bu milletin kanlarıyla, canlarıyla yazılmış bir destanın ifadesidir” düşüncesiyle de asla kabul etmedi
Yaptığı yaklaşık meali de, sezinlediği kötü niyetler söylentiler haberler üzerine ortaya çıkarmadı.
KISACA
İstiklal Marşında, özgürlüklerin bu vazgeçilmez ruhu, özü vardır.
Her satırında destanlar yatmaktadır.
ÖZGÜRLÜK mücadelelerinde benzer sahneler hep vardır.
Bu bağlamda tüm özgürlük mücadelesi vermiş ulusların marşları da buna yöneldiği ölçüde, İSTİKLAL MARŞININ, farklı kelimelerle dillendirilmesidir.
Sevdiklerini her ne ise, Güzel ve Hak bir davaya verebiliyorsa, harcıyorsa, o zaman insan DAVA İNSANI olmaya başlamıştır.
Bu uğurda karşılaşacağı yoksulluk, darlık, sıkıntı ve SARSINTI karşısında hala DAVASINDA daim ise, o Muzaffer olmuştur.
Tüm DAVA insanlarına atfedilir,
**
ELBETTE
DAVA İNSANI olmak, her durumu daha ahsen yapmak için var gücüyle çalışıp elini taşın altına koymaktır. Hak, hukuk ve adalet üzere olmaktır. Zulümden, zalimden beri kalmaktır. Hanif durmaktır. Muttaki olmaktır.
İnsanlık, KURAN karşısındaki duruşuyla, Rabbilalemini, Kuranı, evrensel ilkeleri DOĞRU ANLAYIP. vicdanının sesine uyup, bunları YAŞAMA YAZMAKLA farklılaşmakta ve aynen KÖMÜRLE ELMAS gibi ayrışmaktadır.
Doğru manaları HAYATA yazmadan, BEDEL ödemeden, FEDAKARLIK yapmadan DAVA İNSANI olunmaz.
İDEALLERİN uğrunda HAYIR ve FEDAKARLIK yaptığı nispette #DAVAİNSANI olunabilir.
Dava insanı, her durumda, örnek ve önderler olup Rabbin ilkelerine, rızasına uygun hale dönüştürmede #MARUFU EMREDEREK, #MUNKERDEN MEN EDEREK hayır ve fedakarlıklar yaparak var gücüyle, ümitle, salatla, sabırla ilim amel ve ihlas birlikteliğiyle çalışılmalıdır.
**
BU NEDENLE
İNSAN, tüm köleliklerden kurtulup iblisi ayartısını duyguları kontrol edip muktedir olup Rabbilalemine, Kurana, Vicdana, evrensel doğrulara uygun yaşayıp insanlığa da örnek ve önderler olup bu yolda teşvik ettiği ölçüde Rabbin Rızasına varmaktır.
Rasuller ve her dönemdeki #ashabı olanlar ve
daha niceleri özellikle bunları yaptıkları ölçüde kalıcı fetihlerin ve gönüller kazanmanın kahramanı olmuştur.
Yaratılan Kainattaki veya yazılı kitaptaki ayetlerin anlattığı DOĞRU MANAYA, yani KURANA, Evrensel İlkelere zikre ulaşıp
VİCDANIN SESİNE uyup YAŞAYANLAR,
Bu ilkeleri bireysel ve toplumsal yaşamlarında, sosyal hayatta, olayların içinde var edenler,
Lisanı halleriyle de, ÖRNEK ve ÖNDER olanlar da,
O ölçüde,
RASULUN o DEVİRDEKİ #SAHABESİDİR
Onlar HAK DAVANIN sayfalarında yer almış NİCELERİ gibi fikirleriyle YAŞAMLARIYLA eserleriyle ŞAHİT OLMUŞ, gönüller kazanıp ŞEHADET ETMİŞ kahramanlardandır.
• ONLAR; FİKİRLERİYLE YAŞAMLARIYLA ESERLERİYLE
ŞAHİT ŞEHADET EDİP ŞEHİT OLUP RABBİN RIZASINA VARANLARDIR
**
BÖYLECE
Kimin rızası isteniyorsa, kişinin iradesini, tercihlerini, yaşantısını ONUN isteklerine, ilke ve kurallarına gönülden, istikrarlı ve sürekli uyumlaştırması elzemdir. Her tercihte, ne ölçüde, kime, neye önem ve öncelik vermekte ise, o nispette de ONUN RAZILIĞINA ulaşılmaktadır.
Bu bağlamda, Rabbin rızasına varmak, tercihine bağlı her konuda her tercihte, Rabbilalemine, Kurana, ilkelerine, vicdanın sesine uymakla, her şeyden daha çok önem ve öncelik vermekle, önemsemekle, insanlıktan iyilikten, hayırdan, ahsenu amelden yana olmakla, her durumda ahlakı Kuran yapmakla başarılır.
"İnsan ne ölçüde, Rabbinden razı ise, Rabbilalemin de o nispette razıdır.
RABBİN RAZI OLDUĞU bir hayat başarıların en büyüğüdür.ALLÂH onlardan #RÂZI OLMUŞTUR, onlar da O'NDAN RÂZI OLMUŞTUR. İşte büyük başarı, #FEVZULAZÎM BUDUR! RADIYELLAHU ANHUM VE RADU ANH, zalikel FEVZUL AZÎM 5/119, 98/8, 58/22, 9/100, 48/18 vb
Bu yolda olma dileğiyle,
Muhabbetle
27 Aralık 1973 - 21 Aralık 2021







Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı