30 Aralık 2021 Perşembe

KURANDAN VİCDANIN SESİNDEN EVRENSEL İLKELERDEN UZAKLAŞAN DUYARSIZ İNSAN VE TOPLUMUN SONU DA HÜSRANDIR

 KURANDAN VİCDANIN SESİNDEN EVRENSEL İLKELERDEN UZAKLAŞAN 

DUYARSIZ İNSAN VE TOPLUMUN SONU DA HÜSRANDIR


İnsanın VAR EDİLİŞ nedeni aleme duyarlı olup herhalde her durumunda da iyilikten adaletten yana durup AHSENU AMELLER yaparak gelişimini tamamlamak ve alemde de Rabbin indinde de anlam ve değer bulup rızasına ulaşmak ve böylece her alemde cenneti yaşamaktır.

Bu alemde misafir edilen insan, kulluğun gereği, DENEME, TEKAMÜL ve AHSENU AMEL yapmak için yaratılmıştır 11/7, 18/7, 67/2, 51/56 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.

Zira #KULLUK yapmak,
insanın #gönülden #isteyerek itaat etmesi, her halde de Rabilalemine ilkelerine herşeyden daha #güçlü ve daha çok #önem ve #öncelik verip var ediliş amacı olan, her durumda her hali ahsenleştirmekle AHSENU AMELLER HASENE VE AMİLUSSALİHATLAR yapmakla gerçekleşmektedir.
11/7, 18/7, 67/2, 51/56, 2/21, 23/32, 7/65, 23/23 vb.

Bu yolda, en önemli rehber KURAN’dır. BİLİMDİR, VİCDANDIR
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya
Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler #KURAN'dır ve her alemi #cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.

Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi de dahil tüm #İLİM BİLGİ onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.

Yine, #VİCDAN da, her insanda var olan RABBİLALEMİNİN insanlara yollarını aydınlatması VE DOĞRUYU BULMASI için lütfettiği en büyük NURDUR.

Öyle ki, Kitapta anlatılan #Rasuller, tarihteki varlığından öte EYLEMLERİYLE, AMELLERİYLE de HER İNSANIN ROL MODELİ OLUP meleke olarak da VİCDANIN yankılanan SESİDİR.

VİCDAN iyiyi kötüden, hayrı serden ayırmayı sağlayan yaptıklarını veya yapacaklarını ölçüp biçen ve yargılayan bir güçtür.

#VİCDAN öyle bir güç ki, SESİNİ DİNLEYENİ VE BUNU YAŞAYANI cennet yolculuğuna başlatandır.

Her nedenle
Yazılı kitap gibi yaratılan Kainat Kitabını, insan toplum vb ayetleri okuyan evrensel düşünürler, bilim insanları da dahil olmak üzere bazıları da #FİTRATELLAHİ de, insanın yapısındaki VİCDANI, YARATANIN İÇİMİZDEKİ #SESİDİR diye tanımlamıştır.

İşte her kim de TERCİHLERİYLE
DOĞRU MANALARI keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu hediyelere KURANA bilime vicdana evrensel ilkelere SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.

Bundan uzak KALDIKÇA, ahsenu amellerden yana olma sorumluluğundan ırak düşüp DUYARSIZLAŞTIKÇA, yapısındaki AYARTIYA ayartı melekesine İBLİSİN SESİNE uyup DUYGULARINI kontrol etmeyip kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda CEHALET bataklığında, TEKASÜR çukurunda debelenip her tür KÖTÜLÜĞE MÜSAİT VE #HEVESLİ olup esfele safiline yuvarlanıp acı bedeller öder.

#NAR OLMAK DA #NUR OLMAK DA insan ve toplumların ELİNDE
TERCİH İNSANIN!

İNSAN #TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER

#TOPLUMLAR da TERCİHLERİYLE KADERİNİ dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.

#DUYARSIZLIK YAŞAYAN ÖLÜ OLMAKTIR

Kurandan vicdanın sesinden evrensel ilkelerden uzaklaşan
Araştırma, sorgulama ve düşünme akletme vb hasletlerden ZİHNİ MELEKELERİNİ gereğince kullanmaktan ırak kalan
Gönlü, dini, dili, kültürü, ahlakı, edebi, adaleti vs bozulan,
duyarsız İNSAN ve TOPLUMUN hali de, akıbeti de, sonu da, ahiri de #HÜSRANDIR

Her daim DUYARLI olup her tür kötülüğe, haksızlığa zulme karşı durup HAKKTAN, haklıdan, ADALETTEN yana olup HANİF duranlardan RABBİLALEMİNE, KURANA ilkelere BİLİME, VİCDANA, adalete önem ve öncelik verip karanlığa ışık olup kendini de toplumu da AHSENLEŞTİRENLERDEN, Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle,
Muhabbetle,





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı