9 Mart 2014 Pazar

47 MUHAMMED SURESİ

ARAPÇASI OKUNUŞU YAKLAŞIK MEALİ
(٤٧-١)
47.1*************
اَلَّذٖينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ اَضَلَّ اَعْمَالَهُمْ

47.1 - Ellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi edalle ağmâlehum.

S ATEŞ - Allâh, inkâr edip kendisinin yoluna engel olanların işlerini boşa çıkarmıştır.

 rtfSndPly*47.2*

(٤٧-٢)
47.2*************
وَالَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَاٰمَنُوا بِمَا نُزِّلَ عَلٰى مُحَمَّدٍ وَهُوَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ كَفَّرَ عَنْهُمْ سَيِّپَاتِهِمْ وَاَصْلَحَ بَالَهُمْ

47.2 - Vellezîne âmenû ve amilus sâlihâti ve âmenû bimâ nuzzile alâ muhammediv ve huvel haggu mir rabbihim keffera anhum seyyiâtihim ve asleha bâlehum.

47.2 - İnanıp iyi işler yapanların, Rableri tarafından Muhammed'e indirilen gerçeğe inananların da günâhlarını örtmüş ve hallerini düzeltmiştir.

 rtfSndPly*47.3*
(٤٧-٣)
47.3*************
ذٰلِكَ بِاَنَّ الَّذٖينَ كَفَرُوا اتَّبَعُوا الْبَاطِلَ وَاَنَّ الَّذٖينَ اٰمَنُوا اتَّبَعُوا الْحَقَّ مِنْ رَبِّهِمْ كَذٰلِكَ يَضْرِبُ اللّٰهُ لِلنَّاسِ اَمْثَالَهُمْ

47.3 - Zâlike biennellezîne keferuttebeul bâtıle ve ennellezîne âmenuttebeul hagga mir rabbihim, kezâlike yadribullâhu linnâsi emsâlehum.

47.3 - Bu, böyledir: Çünkü inkâr edenler bâtıla uymuşlar; inananlar ise Rablerinden gelen hakka uymuşlardır. İşte Allâh, onların durumlarını, insanlara böyle anlatır.

 rtfSndPly*47.4*
(٤٧-٤)
47.4*************
فَاِذَا لَقٖيتُمُ الَّذٖينَ كَفَرُوا فَضَرْبَ الرِّقَابِ حَتّٰى اِذَا اَثْخَنْتُمُوهُمْ فَشُدُّوا الْوَثَاقَ فَاِمَّا مَنًّا بَعْدُ وَاِمَّا فِدَاءً حَتّٰى تَضَعَ الْحَرْبُ اَوْزَارَهَا ذٰلِكَ وَلَوْ يَشَاءُ اللّٰهُ لَانْتَصَرَ مِنْهُمْ وَلٰكِنْ لِيَبْلُوَا بَعْضَكُمْ بِبَعْضٍ وَالَّذٖينَ قُتِلُوا فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ فَلَنْ يُضِلَّ اَعْمَالَهُمْ

47.4 - Feizâ legîtumullezîne keferû fedarber rıgâb, hattâ izâ eshantumûhum feşuddul vesâga feimmâ mennem bağdu ve immâ fidâen hattâ tedaal harbu evzâraha zâlik, ve lev yeşâullâhu lentesara minhum ve lâkil liyebluve bağdakum bibağd, vellezîne gutilû fî sebîlillâhi feley yudılle ağmâlehum.

47.4 - (Savaşta) İnkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihâyet onları iyice vurup sindirince bağı sıkıca bağlayın (onları esir alın). Ondan sonra artık ya lutfen bırakır veya karşılığında fidye alırsınız. Harb, ağırlıklarını bırakıncaya (savaş sona erinceye) kadar (böyle yaparsınız). Allâh dileseydi (kendisi) onlardan öç alırdı, fakat sizi birbirinizle denemek için (size savaşı emrediyor). Allâh, kendi yolunda öldürülenlerin yaptıkları işleri zayi etmeyecektir.

 rtfSndPly*47.5*
(٤٧-٥)
47.5*************
سَيَهْدٖيهِمْ وَيُصْلِحُ بَالَهُمْ

47.5 - Seyehdîhim ve yuslihu bâlehum.

47.5 - Onları doğru yola iletecek ve durumlarını düzeltecektir.

 rtfSndPly*47.6*
(٤٧-٦)
47.6*************
وَيُدْخِلُهُمُ الْجَنَّةَ عَرَّفَهَا لَهُمْ

47.6 - Ve yudhıluhumul cennete arrafehâ lehum.

47.6 - Onları, kendilerine tanımladığı cennete sokacaktır.

 rtfSndPly*47.7*
(٤٧-٧)
47.7*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اِنْ تَنْصُرُوا اللّٰهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ اَقْدَامَكُمْ

47.7 - Yâ eyyuhellezîne âmenû in tensurullâhe yensurkum ve yusebbit agdâmekum.

47.7 - Ey inananlar, eğer siz Allâh(ın dinin)e yardım ederseniz (Allâh da) size yardım eder; ayaklarınızı (hakkı koruma yolunda) sağlam tutar.

 rtfSndPly*47.8*
(٤٧-٨)
47.8*************
وَالَّذٖينَ كَفَرُوا فَتَعْسًا لَهُمْ وَاَضَلَّ اَعْمَالَهُمْ

47.8 - Vellezîne keferû fetağsel lehum ve edalle ağmâlehum.

47.8 - İnkâr edenler(e gelince): Yıkım onlara! (Allâh) Onların işlerini boşa çıkarmıştır.

 rtfSndPly*47.9*
(٤٧-٩)
47.9*************
ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ كَرِهُوا مَا اَنْزَلَ اللّٰهُ فَاَحْبَطَ اَعْمَالَهُمْ

47.9 - Zâlike biennehum kerihû mâ enzelallâhu feahbeta ağmâlehum.

47.9 - Böyledir, çünkü onlar, Allâh'ın indirdiğinden hoşlanmamışlar, Allâh da onların amellerini heder etmiştir.

 rtfSndPly*47.10*
(٤٧-١٠)
47.10*************
اَفَلَمْ يَسٖيرُوا فِى الْاَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِهِمْ دَمَّرَ اللّٰهُ عَلَيْهِمْ وَلِلْكَافِرٖينَ اَمْثَالُهَا

47.10 - Efelem yesîrû fil ardı feyenzurû keyfe kâne âgıbetullezîne min gablihim, demmerallâhu aleyhim ve lilkâfirîne emsâluhâ.

47.10 - (Onlar) Yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görsünler? Allâh onları(n evlerini, barklarını) yıkıp başlarına geçirmiştir. Bu kâfirlere de, onun benzeri sonuçlar vardır.

 rtfSndPly*47.11*
(٤٧-١١)
47.11*************
ذٰلِكَ بِاَنَّ اللّٰهَ مَوْلَى الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَاَنَّ الْكَافِرٖينَ لَا مَوْلٰى لَهُمْ

47.11 - Zâlike biennallâhe mevlellezîne âmenû ve ennel kâfirîne lâ mevlâ lehum.

47.11 - Bu böyledir, çünkü Allâh inananların koruyucusudur. Kâfirlerin ise koruyucuları yoktur.

 rtfSndPly*47.12*
(٤٧-١٢)
47.12*************
اِنَّ اللّٰهَ يُدْخِلُ الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرٖى مِنْ تَحْتِهَا الْاَنْهَارُ وَالَّذٖينَ كَفَرُوا يَتَمَتَّعُونَ وَيَاْكُلُونَ كَمَا تَاْكُلُ الْاَنْعَامُ وَالنَّارُ مَثْوًى لَهُمْ

47.12 - İnnellâhe yudhılullezîne âmenû ve amilus sâlihâti cennâtin tecrî min tahtihel enhâr, vellezîne keferû yetemetteûne ve yeé'kulûne kema teé'kulul en'âmu ven nâru mesvel lehum.

47.12 - Allâh, inanıp iyi işler yapanları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar. İnkâr edenler ise dünyâda biraz yaşarlar, hayvanların yediği gibi yerler, (sonunda) yerleri ateştir.

 rtfSndPly*47.13*
(٤٧-١٣)
47.13*************
وَكَاَيِّنْ مِنْ قَرْيَةٍ هِىَ اَشَدُّ قُوَّةً مِنْ قَرْيَتِكَ الَّتٖى اَخْرَجَتْكَ اَهْلَكْنَاهُمْ فَلَا نَاصِرَ لَهُمْ

47.13 - Ve keeyyim min garyetin hiye eşeddu guvvetem min garyetikelletî ahracetk, ehleknâhum felâ nâsıra lehum.

47.13 - Seni (içinden) çıkarmış olan kentten daha kuvvetli nice kent var ki biz onları yok ettik de onlara yardım eden çıkmadı.

 rtfSndPly*47.14*
(٤٧-١٤)
47.14*************
اَفَمَنْ كَانَ عَلٰى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهٖ كَمَنْ زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهٖ وَاتَّبَعُوا اَهْوَاءَهُمْ

47.14 - Efemen kâne alâ beyyinetim mir rabbihî kemen zuyyine lehû sûu amelihî vettebeû ehvâehum.

47.14 - Rabbinden bir delil üzerinde bulunan insan, kötü işi kendilerine süslendirilen ve keyiflerine uyan kimseler gibi olur mu? (Olmaz elbet).

 rtfSndPly*47.15*
(٤٧-١٥)
47.15*************
مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتٖى وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فٖيهَا اَنْهَارٌ مِنْ مَاءٍ غَيْرِ اٰسِنٍ وَاَنْهَارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ وَاَنْهَارٌ مِنْ خَمْرٍ لَذَّةٍ لِلشَّارِبٖينَ وَاَنْهَارٌ مِنْ عَسَلٍ مُصَفًّى وَلَهُمْ فٖيهَا مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ وَمَغْفِرَةٌ مِنْ رَبِّهِمْ كَمَنْ هُوَ خَالِدٌ فِى النَّارِ وَسُقُوا مَاءً حَمٖيمًا فَقَطَّعَ اَمْعَاءَهُمْ

47.15 - Meselul cennetilletî vuıdel muttegûn, fîhâ enhârum mim mâin ğayrı âsin, ve enhârum mil lebenil lem yeteğayyer tağmuh, ve enhârum min hamril lezzetil lişşâribîn, ve enhârum min aselim musaffâ, ve lehum fîhâ min kullis semerâti ve mağfiratum mir rabbihim, kemen huve hâlidun fin nâri ve sugû mâen hamîmen fegattaa em'âehum.

47.15 - (Şirkten, günâhlardan) korunanlara söz verilen cennetin durumu şudur: İçinde bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere lezzet veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır ve onlar için orada her çeşit meyva, Rablerinden de bağışlama vardır. (Şimdi bu ni'metler içinde yaşayanlar) ateşte ebedi kalan ve barsaklarını parça parça kesen sıcak suyun içirildiği kimseler gibi olur mu?

 rtfSndPly*47.16*
(٤٧-١٦)
47.16*************
وَمِنْهُمْ مَنْ يَسْتَمِعُ اِلَيْكَ حَتّٰى اِذَا خَرَجُوا مِنْ عِنْدِكَ قَالُوا لِلَّذٖينَ اُوتُوا الْعِلْمَ مَاذَا قَالَ اٰنِفًا اُولٰئِكَ الَّذٖينَ طَبَعَ اللّٰهُ عَلٰى قُلُوبِهِمْ وَاتَّبَعُوا اَهْوَاءَهُمْ

47.16 - Ve minhum mey yestemiu ileyk, hattâ izâ haracû min ındike gâlû lillezîne ûtul ılme mâzâ gâle ânifâ, ulâikellezîne tabeallâhu alâ gulûbihim vettebeû ehvâehum.

47.16 - Onlardan kimi de gelip seni dinler. Fakat senin yanından çıktıkları zaman kendilerine bilgi verilmiş olanlara: "Demin ne söyledi?" derler. Onlar Allâh'ın kalblerini mühürlediği, keyiflerinin ardına düşmüş kimselerdir.

 rtfSndPly*47.17*
(٤٧-١٧)
47.17*************
وَالَّذٖينَ اهْتَدَوْا زَادَهُمْ هُدًى وَاٰتٰیهُمْ تَقْوٰیهُمْ

47.17 - Vellezînehtedev zâdehum hudev ve âtâhum tagvâhum.

47.17 - Hidâyet bulanlara gelince, Allâh onların hidâyetlerini artırmış ve onlara korunmalarını (kendilerini kötü sonuçtan koruma çareleri) vermiştir.

 rtfSndPly*47.18*
(٤٧-١٨)
47.18*************
فَهَلْ يَنْظُرُونَ اِلَّا السَّاعَةَ اَنْ تَاْتِيَهُمْ بَغْتَةً فَقَدْ جَاءَ اَشْرَاطُهَا فَاَنّٰى لَهُمْ اِذَا جَاءَتْهُمْ ذِكْرٰیهُمْ

47.18 - Fehel yenzurûne illes sâate en teé'tiyehum bağteh, fegad câe eşrâtuhâ, feennâ lehum izâ câethum zikrâhum.

47.18 - (İnanmayanlar) İlle (helâk edilecekleri) sâ'atin ansızın kendilerine gelmesini mi bekliyorlar? İşte onun belirtileri geldi. O uyarıldıkları sâ'at kendilerine geldikten sonra artık öğüt almaları nereden mümkün olsun?

 rtfSndPly*47.19*
(٤٧-١٩)
47.19*************
فَاعْلَمْ اَنَّهُ لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ وَاسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ وَلِلْمُؤْمِنٖينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ مُتَقَلَّبَكُمْ وَمَثْوٰیكُمْ

47.19 - Fağlem ennehû lâ ilâhe illallâhu vestağfir lizembike ve lilmué'minîne vel mué'minât, vallâhu yağlemu mutegallebekum ve mesvâkum.

47.19 - Allah'tan başka tanrı olmadığını bil ve kendi günâhın, inanan erkeklerin ve inanan kadınların günâhı için (Allah'tan) mağfiret dile. Allâh, dönüp dolaşacağınız yeri ve varıp duracağınız yeri bilir.

 rtfSndPly*47.20*
(٤٧-٢٠)
47.20*************
وَيَقُولُ الَّذٖينَ اٰمَنُوا لَوْلَا نُزِّلَتْ سُورَةٌ فَاِذَا اُنْزِلَتْ سُورَةٌ مُحْكَمَةٌ وَذُكِرَ فٖيهَا الْقِتَالُ رَاَيْتَ الَّذٖينَ فٖى قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يَنْظُرُونَ اِلَيْكَ نَظَرَ الْمَغْشِىِّ عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ فَاَوْلٰى لَهُمْ

47.20 - Ve yegûlullezîne âmenû lev lâ nuzzilet sûrah, feizâ unzilet sûratum muhkemetuv ve zukira fîhel gıtâlu raeytellezîne fî gulûbihim meraduy yenzurûne ileyke nazaral mağşiyyi aleyhi minel mevt, feevlâ lehum.

47.20 - İnananlar: "(Savaş hakkında) Bir sûre indirilmeli değil miydi?" derler. Fakat hükmü açık bir sûre indirilip de onda savaştan söz edilince, kalblerinde hastalık bulunanların sana ölümden bayılıp düşen kimsenin bakışı gibi baktıklarını görürsün. Onlara ölüm gerektir.

 rtfSndPly*47.21*
(٤٧-٢١)
47.21*************
طَاعَةٌ وَقَوْلٌ مَعْرُوفٌ فَاِذَا عَزَمَ الْاَمْرُ فَلَوْ صَدَقُوا اللّٰهَ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ

47.21 - Tâatuv ve gavlum mağrûf, feizâ azemel emr, felev sadegullâhe lekâne hayral lehum.

47.21 - Onlara düşen, itâ'at etmek ve güzel söz söylemektir. İş ciddiye bindiği zaman Allah'a verdikleri söze sadık kalsalardı, elbette kendileri için daha iyi olurdu.

 rtfSndPly*47.22*
(٤٧-٢٢)
47.22*************
فَهَلْ عَسَيْتُمْ اِنْ تَوَلَّيْتُمْ اَنْ تُفْسِدُوا فِى الْاَرْضِ وَتُقَطِّعُوا اَرْحَامَكُمْ

47.22 - Fehel aseytum in tevelleytum en tufsidû fil ardı ve tugattıû erhâmekum.

47.22 - Demek işbaşına gelecek olursanız, yeryüzünde bozgunculuk yapacak, rahimleri (akrabâlık bağlarını) koparacaksınız öyle mi?"

 rtfSndPly*47.23*
(٤٧-٢٣)
47.23*************
اُولٰئِكَ الَّذٖينَ لَعَنَهُمُ اللّٰهُ فَاَصَمَّهُمْ وَاَعْمٰى اَبْصَارَهُمْ

47.23 - Ulâikellezîne leanehumullâhu feesammehum ve ağmâ ebsârahum.

47.23 - Onlar, Allâh'ın la'netleyip sağır yaptığı ve gözlerini kör ettiği kimselerdir.

 rtfSndPly*47.24*
(٤٧-٢٤)
47.24*************
اَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْاٰنَ اَمْ عَلٰى قُلُوبٍ اَقْفَالُهَا

47.24 - Efelâ yetedebberûnel gur'âne em alâ gulûbin agfâluhâ.

47.24 - Kur'ân'ı(n anlamını) düşünmüyorlar mı? Yoksa kalbler(inin) üzerinde kilitleri mi var (ki hiçbir hakikat, gönüllerine girmiyor)?

 rtfSndPly*47.25*
(٤٧-٢٥)
47.25*************
اِنَّ الَّذٖينَ ارْتَدُّوا عَلٰى اَدْبَارِهِمْ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّيْطَانُ سَوَّلَ لَهُمْ وَاَمْلٰى لَهُمْ

47.25 - İnnellezîner teddû alâ edbârihim min bağdi mâ tebeyyene lehumul hudeş şeytânu sevvele lehum, ve emlâ lehum.

47.25 - Kendilerine doğru yol belli olduktan sonra arkalarına (yine eski küfürlerine) dönenlere, şeytân hatâlarını süslemiş ve (günâh işlemelerini) kolaylaştırmış ve onları uzun emellere, umutlara düşürmüştür.

 rtfSndPly*47.26*
(٤٧-٢٦)
47.26*************
ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ قَالُوا لِلَّذٖينَ كَرِهُوا مَا نَزَّلَ اللّٰهُ سَنُطٖيعُكُمْ فٖى بَعْضِ الْاَمْرِ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ اِسْرَارَهُمْ

47.26 - Zâlike biennehum gâlû lillezîne kerihû mâ nezzelallâhu senutîukum fî bağdıl emr, vallâhu yağlemu isrârahum.

47.26 - Bu böyledir. Çünkü onlar, Allâh'ın indirdiğinden hoşlanmayanlara: "Bazı hususlarda size itâ'at edeceğiz" dediler. Oysa Allâh, onların gizlediklerini biliyor.

 rtfSndPly*47.27*
(٤٧-٢٧)
47.27*************
فَكَيْفَ اِذَا تَوَفَّتْهُمُ الْمَلٰئِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَاَدْبَارَهُمْ

47.27 - Fekeyfe izâ teveffethumul melâiketu yadribûne vucûhehum ve edbârahum.

47.27 - Ya melekler, canlarını alırken yüzlerine ve kıçlarına vurarak dövünecekleri zaman durumları nice olur?

 rtfSndPly*47.28*
(٤٧-٢٨)
47.28*************
ذٰلِكَ بِاَنَّهُمُ اتَّبَعُوا مَا اَسْخَطَ اللّٰهَ وَكَرِهُوا رِضْوَانَهُ فَاَحْبَطَ اَعْمَالَهُمْ

47.28 - Zâlike biennehumuttebeû mâ eshatallâhe ve kerihû rıdvânehû feahbeta ağmâlehum.

47.28 - Bu böyledir. Çünkü onlar, Allâh'ı kızdıran şeylerin ardınca gittiler. O'nu râzı edecek şeylerden hoşlanmadılar. Allâh da onların amellerini boşa çıkardı.

 rtfSndPly*47.29*
(٤٧-٢٩)
47.29*************
اَمْ حَسِبَ الَّذٖينَ فٖى قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ اَنْ لَنْ يُخْرِجَ اللّٰهُ اَضْغَانَهُمْ

47.29 - Em hasibellezîne fî gulûbihim meradun el ley yuhricallâhu adğânehum.

47.29 - Yoksa kalblerinde hastalık bulunanlar, Allâh'ın, kendilerinin kinlerini ortaya çıkarmayacak mı sandılar?

 rtfSndPly*47.30*
(٤٧-٣٠)
47.30*************
وَلَوْ نَشَاءُ لَاَرَيْنَاكَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسٖيمٰیهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فٖى لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللّٰهُ يَعْلَمُ اَعْمَالَكُمْ

47.30 - Ve lev neşâu leeraynâkehum felearaftehum bisîmâhum, ve letağrifennehum fî lahnil gavl, vallâhu yağlemu ağmâlekum.

47.30 - Biz dileseydik onları sana gösterirdik, sen onları simâlarından tanırdın ve onları sözlerinin üslûbundan tanırdın. Allâh yaptığınız işleri bilir.

 rtfSndPly*47.31*
(٤٧-٣١)
47.31*************
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتّٰى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدٖينَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرٖينَ وَنَبْلُوَا اَخْبَارَكُمْ

47.31 - Ve lenebluvennekum hattâ nağlemel mucâhidîne minkum ves sâbirîne ve nebluve ahbârakum.

47.31 - Andolsun biz sizi deneyeceğiz ki içinizden cihâd edenleri (güçlüklere) sabredenleri bilelim ve söylediğiniz sözlerin (doğru olup olmadığını) sınayalım.

 rtfSndPly*47.32*
(٤٧-٣٢)
47.32*************
اِنَّ الَّذٖينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ وَشَاقُّوا الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُمُ الْهُدٰى لَنْ يَضُرُّوا اللّٰهَ شَيْپًا وَسَيُحْبِطُ اَعْمَالَهُمْ

47.32 - İnnellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi ve şâggur rasûle mim bağdi mâ tebeyyene lehumul hudâ ley yedurrullâhe şey'â, ve seyuhbitu ağmalehum.

47.32 - Nankörlük edip Allâh yoluna engel olanlar ve kendilerine doğru yol belli olduktan sonra Elçiyi incitenler Allah'a hiçbir zarar veremezler. Allâh onların işlerini boşa çıkaracaktır.

 rtfSndPly*47.33*
(٤٧-٣٣)
47.33*************
يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اَطٖيعُوا اللّٰهَ وَاَطٖيعُوا الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُوا اَعْمَالَكُمْ

47.33 - Yâ eyyuhellezîne âmenû etîullâhe ve etîur rasûle ve lâ tubtılû ağmâlekum.

47.33 - Ey inananlar, Allah'a itâ'at edin, Elçi'ye itâ'at edin, işlerinizi boşa çıkarmayın.

 rtfSndPly*47.34*
(٤٧-٣٤)
47.34*************
اِنَّ الَّذٖينَ كَفَرُوا وَصَدُّوا عَنْ سَبٖيلِ اللّٰهِ ثُمَّ مَاتُوا وَهُمْ كُفَّارٌ فَلَنْ يَغْفِرَ اللّٰهُ لَهُمْ

47.34 - İnnellezîne keferû ve saddû an sebîlillâhi summe mâtû ve hum kuffârun feley yağfirallâhu lehum.

47.34 - Nankörlük edip Allâh yoluna engel olan, sonra kâfir olarak ölenleri Allâh affetmeyecektir.

 rtfSndPly*47.35*
(٤٧-٣٥)
47.35*************
فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا اِلَى السَّلْمِ وَاَنْتُمُ الْاَعْلَوْنَ وَاللّٰهُ مَعَكُمْ وَلَنْ يَتِرَكُمْ اَعْمَالَكُمْ

47.35 - Felâ tehinû ve ted'û iles selmi ve entumul ağlevn, vallâhu meakum, ve ley yetirakum ağmâlekum.

47.35 - Siz gâlip durumda iken gevşeyip barış istemeyin. Allâh sizinle beraberdir, O sizin amellerinizi zayi etmeyecektir.

 rtfSndPly*47.36*
(٤٧-٣٦)
47.36*************
اِنَّمَا الْحَيٰوةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَاِنْ تُؤْمِنُوا وَتَتَّقُوا يُؤْتِكُمْ اُجُورَكُمْ وَلَا يَسْپَلْكُمْ اَمْوَالَكُمْ

47.36 - İnnemel hayâtud dunyâ leıbuv ve lehv, ve in tué'minû ve tettegû yué'tikum ucûrakum ve lâ yes'elkum emvâlekum.

47.36 - Dünyâ hayâtı, bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Eğer inanır, (günâhlardan) korunursanız (Allâh) size mükâfâtlarınızı verir ve sizden (bütün) mallarınızı istemez.

 rtfSndPly*47.37*
(٤٧-٣٧)
47.37*************
اِنْ يَسْپَلْكُمُوهَا فَيُحْفِكُمْ تَبْخَلُوا وَيُخْرِجْ اَضْغَانَكُمْ

47.37 - İy yes'elkumûhâ feyuhfikum tebhalû ve yuhric adğânekum.

47.37 - Eğer onları isteseydi de sizi sıkıştırsaydı, cimrilik ederdiniz ve kinlerinizi ortaya çıkarırdı (Allâh'ın Elçisine kin beslemeğe başlardınız).

 rtfSndPly*47.38*
(٤٧-٣٨)
47.38*************
هَا اَنْتُمْ هٰؤُلَاءِ تُدْعَوْنَ لِتُنْفِقُوا فٖى سَبٖيلِ اللّٰهِ فَمِنْكُمْ مَنْ يَبْخَلُ وَمَنْ يَبْخَلْ فَاِنَّمَا يَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهٖ وَاللّٰهُ الْغَنِىُّ وَاَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ وَاِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُونُوا اَمْثَالَكُمْ

47.38 - Hâ entum hâulâi tud'avne litunfigû fî sebîlillâh, feminkum mey yebhal, ve mey yebhal feinnemâ yebhalu an nefsih, vallâhul ğaniyyu ve entumul fugarâé', ve in tetevellev yestebdil gavmen ğayrakum summe lâ yekûnû emsâlekum.

47.38 - İşte sizler, Allâh yolunda harcamağa çağrılıyorsunuz; ama içinizden kimisi cimrilik ediyor. Cimrilik eden, kendi nefsine karşı cimrilik etmiş olur. Allâh zengindir, sizler fakirsiniz. Eğer yüz çevirecek olursanız, Allah, yerinize başka bir toplum getirir de onlar sizin gibi olmazlar.

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Hill Climb Racing one of the most enjoyable operating centered online games manufactured for Android-based products.
The game perform is easy. Anyone have to win daring hints to be able to acquire add-ons and also
dollars to enhance an individual car. Hill ascend
rushing secrets and cheats might appear an easy task to enjoy, nevertheless receiving daring hints can be hard to do particularly if you’re only
a novice.
Hill Climb Racing Cheats is
often a method getting the highest quality web theme which is called greatest you are able to.
That is in which Mountain Clamber Auto racing hack may help.
This kind of secrets and cheats application builds cheats in addition to enables you to upgrade the car, and advance within the video game as
well as confront new issues.
http://arstutorial.com/hill-climb-racing-cheats-hacks-tool-newest-updated-february-24-2014/

Adsız dedi ki...

Wow, superb weblog layout! How lengthy have you been
running a blog for? you made running a blog glance easy.

The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!


Also visit my webpage; Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

Hi there to every body, it's my first pay a visit of this
web site; this web site consists of amazing and truly fine material in favor
of visitors.

Feel free to surf to my site seduction city promo code

Adsız dedi ki...

Oh, it would be a walk, not a operate. :
-) But I can obtain a 15min mile in, which is a nice clip and fast enough for
me. I enjoy walking.

My page ... build muscle size fast

Adsız dedi ki...

The Flip HD Camera will last a good while (few hours) on the integrated rechargeable battery and it has an extra back-up slot for triple
A batteries in case the battery inside went dead and you needed a back-up.
It is raining really hard and your camera is heavy. The
Go - Pro HD Helmet Hero Camera has indeed comes with a great mixture of connectivity and excellent production from this
Go - Pro HD Helmet Hero Camera.

Review my web-site http://www.youtube.com/watch?v=YwmNwAPaY78

Adsız dedi ki...

Hi it's me, I am also visiting this site on a regular
basis, this website is truly good and the viewers are truly sharing fastidious thoughts.


Review my web-site ... Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

I relish, cause I discovered exactly what I was having a look for.

You have ended my four day long hunt! God Bless you man.
Have a nice day. Bye

Check out my web page :: indicami

Adsız dedi ki...

Wow, this article is nice, my younger sister
is analyzing these things, thus I am going to convey her.


Check out my blog post: Green Coffee Fat Burn review

Adsız dedi ki...

Thank you for another informative site. Where else may just I get that type of information written in such an ideal way?
I've a project that I'm just now running on, and I have been on the look out for
such info.

Also visit my blog :: seduction perfume for women

Adsız dedi ki...

Exactly where can i locate the androind emulator???
Tnx..

Here is my blog post candy crush secrets level 23

Adsız dedi ki...

I was suggested this web site by my cousin.
I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
You are wonderful! Thanks!

Here is my webpage lose weight with The Garcinia Cambogia

Adsız dedi ki...

I absolutely love your website.. Great colors & theme. Did
you develop this web site yourself? Please reply back as I'm
attempting to create my own personal site and would like
to find out where you got this from or what the theme is named.

Thanks!

Feel free to surf to my web page ... Free After Effects Template

Adsız dedi ki...

We are a bunch of volunteers and starting a brand new scheme
in our community. Your site provided us with valuable info
to work on. You've performed an impressive task and our entire community shall be grateful
to you.

Also visit my web page music marketing strategy tips
- ,

Adsız dedi ki...

bookmarked!!, I like your blog!

Take a look at my web-site ... smoothies for weight loss

Adsız dedi ki...

You ought to take part in a contest for one of the most useful blogs on the net.
I will recommend this site!

Look into my weblog; muscle toning workouts for women

Adsız dedi ki...

I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice,
keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future.

All the best

Also visit my site :: Website hosting companies for sale

Adsız dedi ki...

Awesome blog you have here but I was curious if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed
here? I'd really like to be a part of community where I can get feedback
from other knowledgeable individuals that share the same interest.
If you have any recommendations, please let me know. Thank you!


My homepage :: best diets to lose weight

Adsız dedi ki...

I'll bet my internal organs were ready to be served as an appetizer they were so baked.
The heat was clearly affecting Kate Middleton and Prince William.

Investigation is the work that is crucial if we are to ever
acquire the refined wisdom necessary to free us from our cycles
of birth and death.

my weblog ... jungle heat hack

Adsız dedi ki...

buy up, gauge true that you tire out on a regular basis
is always snazzy. This is why computer network
mercantilism labor, it is gaining in quality because
much and your wanted packages are headed in your marriage touching!
You wishing to get your parcel more fun than maintaining your looker products can be in luck.
Michael Kors Outlet Canada
one of the bad scheme, new interpretation is experiencing a head that others don't.
That is because any adornment that creates width at the top executives.
Look for "https://" in the colours that restraint your rococo.

hither are whatever holding that create meaning for your computing device or telecommunicate and

Adsız dedi ki...

Howdy would you mind sharing which blog platform you're using?
I'm looking to start my own blog soon but
I'm having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

The reason I ask is because your design and style seems different then most
blogs and I'm looking for something unique.
P.S Apologies for getting off-topic but I had to
ask!

Feel free to surf to my web site; loans for eBay and Amazon sellers

Adsız dedi ki...

Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal
but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about
making my own but I'm not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions?
Cheers

Look at my web-site; workout routine to lose weight

Adsız dedi ki...

Excellent website you have here but I was wondering if you knew of any discussion boards that cover
the same topics talked about in this article? I'd really love to be a part of group where I can get feed-back from other experienced people that
share the same interest. If you have any suggestions, please let
me know. Thank you!

Have a look at my site; cheap web hosting pay per month

Adsız dedi ki...

Thanks for yօur personal marvelous posting! I quite enjoyed reading іt, уou happеn to be a great
author. I willl ensyre that I booҡmаrk уоur
blog and will eventually come back latеr
in life. I want to encourage that yοu continue yоur great job, have a nice weekend!


my wеb-site :: branding iron

Adsız dedi ki...

What's up, I desire to subscribe for this webpage
to obtain hottest updates, thus where can i do it please help out.


Also visit my web site how to make money from home

Adsız dedi ki...

If you are going for finest contents like me, only go to see
this website daily as it gives quality contents, thanks

Here is my homepage bingo

Adsız dedi ki...

I'm extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.

Is this a paid theme or did you modify it yourself?
Either way keep up the nice quality writing, it's rare to see a nice blog like this one nowadays.


My site - music marketing press promotion distribution and retail download

Adsız dedi ki...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.

I do not know who you are but definitely you are going to
a famous blogger if you are not already ;) Cheers!


my web blog: how to lose 10 pounds fast and easy

Adsız dedi ki...

It's a shame you don't have a donate button!
I'd definitely donate to this outstanding blog! I
suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my
Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this website with my Facebook group.
Talk soon!

My web page ... Hack Angry Birds Epic

AHMET İSMAC dedi ki...

47 Surah Muhammad
ARABIC recitation of approx MEAL
(47-1)
الذين كفروا وصدوا عن سبيل الله اضل اعمالهم

47.1 - alladhina keferû and common sense of the sebîlillâh I ağmâleh to edall.

S FIRE - Allah, those who disbelieve his work has been undermined by obstacles in your way.

Read more »

Adsız dedi ki...

Day. A environ with "I fuck You" carven on the issues
that may bed a knell on your professional does not convey you can't make love TV and add new acceptance on
your train sociology. Use humor a lot of
assemblage acquirable, you should try incompatible types of protection to Coach Factory Outlet Coach Factory Outlet Coach Factory Outlet way
to go to a disciplined eye. To amend yourself,
but on the group may be jiggered with a backward method that are already stocked up on, or stuffed winded elbow grease, at affair erstwhile in a way to persuade your customers.
scuttlebutt to the wedding book thing alone

Also visit my web site: Coach Factory Outlet

Adsız dedi ki...

I like the helpful information you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check again here frequently.
I'm quite sure I'll learn many new stuff right here!
Good luck for the next!

my web page: salad full

Adsız dedi ki...

yeah there pretty good but it would be cool if we could choose our own themes

Here is my homepage :: green app machine reviews

Adsız dedi ki...

This piece of writing gives clear idea in favor of the new viewers of blogging,
that actually how to do blogging.

Feel free to visit my web page http://Www.magicsubmitterreviews.info/

Adsız dedi ki...

I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your
weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
Either way keep up the nice quality writing, it's rare to see a nice blog like this one these days.

My blog ... buy instagram followers quick

Adsız dedi ki...

I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on
your blog. Is this a paid theme or did you modify
it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is
rare to see a nice blog like this one today.

Have a look at my web-site - myspace music marketing services

Adsız dedi ki...

Hello, i think that i ѕaw you visited my wesite thus i cаme tto
“return the fɑvor”.I'm tryng to find things to improove mү sitе!I sսppose its
oκ to use some of yor ideas!!

My web page ... fat burner

Adsız dedi ki...

I was pretty pleased to uncover this website. I wanted to thank
you for ones time due to this wonderful read!!
I definitely appreciated every bit of it and i also have you saved to
fav to see new stuff in your blog.

Here is my homepage - music marketing-press music marketing: press promotion distribution

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı