10 Mart 2014 Pazartesi

46 AHKAF SURESİ

 rtfSelectedTabRef*63*35*35*046.035*Ahkaf 1-35**1*90*tumSure*rtfSelectedTabRef
 rtfBulunanSayi*35*rtfBulunanSayi
 rtfSndPly*46.1*
ARAPÇASI OKUNUŞU YAKLAŞIK MEALİ
(٤٦-١)
46.1*************
حم
46.1 - Hâ mîm.
S ATEŞ - Hâ mim.

 rtfSndPly*46.2*
(٤٦-٢)
46.2*************
تَنْزٖيلُ الْكِتَابِ مِنَ اللّٰهِ الْعَزٖيزِ الْحَكٖيمِ
46.2 - Tenzîlul kitâbi minallâhil azîzil hakîm.
46.2 - Kitabın indirilişi aziz, hakim olan Allâh tarafındandır.

 rtfSndPly*46.3*

(٤٦-٣)
46.3*************
مَا خَلَقْنَا السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا اِلَّا بِالْحَقِّ وَاَجَلٍ مُسَمًّى وَالَّذٖينَ كَفَرُوا عَمَّا اُنْذِرُوا مُعْرِضُونَ

46.3 - Mâ halagnes semâvâti vel arda ve mâ beynehumâ illâ bil haggı ve ecelim musemmâ, vellezîne keferû ammâ unzirû muğridûn.

46.3 - Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları (boş yere değil), ancak gerçek ile ve belli bir süreye göre yarattık. İnkâr edenler, uyarıldıkları şeyden yüz çevirmektedirler.

 rtfSndPly*46.4*
(٤٦-٤)
46.4*************
قُلْ اَرَاَيْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّٰهِ اَرُونٖى مَاذَا خَلَقُوا مِنَ الْاَرْضِ اَمْ لَهُمْ شِرْكٌ فِى السَّمٰوَاتِ اٖیتُونٖى بِكِتَابٍ مِنْ قَبْلِ هٰذَا اَوْ اَثَارَةٍ مِنْ عِلْمٍ اِنْ كُنْتُمْ صَادِقٖينَ

46.4 - Gul eraeytum mâ ted'ûne min dûnillâhi erûnî mâzâ halegû minel ardı em lehum şirkun fis semâvât, îtûnî bikitâbim min gabli hâzâ ev esâratim min ılmin in kuntum sâdigîn.

46.4 - De ki: "Allah'tan başka yalvardıklarınızı gördünüz mü? Bana gösterin, onlar yerden neyi yarattılar? Yoksa gökler(in yaratılışın)da onların bir ortaklığı mı var? Eğer doğru iseniz bundan önce (inmiş olan) bir Kitâp, yahut bir bilgi kalıntısı getirin."

 rtfSndPly*46.5*
(٤٦-٥)
46.5*************
وَمَنْ اَضَلُّ مِمَّنْ يَدْعُوا مِنْ دُونِ اللّٰهِ مَنْ لَا يَسْتَجٖيبُ لَهُ اِلٰى يَوْمِ الْقِيٰمَةِ وَهُمْ عَنْ دُعَائِهِمْ غَافِلُونَ

46.5 - Ve men edallu mimmey yed'û min dûnillâhi mel lâ yestecîbu lehû ilâ yevmil gıyâmeti ve hum an duâihim ğâfilûn.

46.5 - Allâh'ı bırakıp da kıyâmet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha sapık kim olabilir? Oysa onlar, bunların yalvardıklarından habersizdirler.

 rtfSndPly*46.6*
(٤٦-٦)
46.6*************
وَاِذَا حُشِرَ النَّاسُ كَانُوا لَهُمْ اَعْدَاءً وَكَانُوا بِعِبَادَتِهِمْ كَافِرٖينَ

46.6 - Ve izâ huşiran nâsu kânû lehum  ağdâev ve kânû biıbâdetihim kâfirîn.

46.6 - İnsanlar (Yüce Divâna) toplandıkları gün, (taptıkları tanrılar) onlara düşman olurlar ve onların, kendilerine tapmalarını tanımazlar.

 rtfSndPly*46.7*
(٤٦-٧)
46.7*************
وَاِذَا تُتْلٰى عَلَيْهِمْ اٰيَاتُنَا بَيِّنَاتٍ قَالَ الَّذٖينَ كَفَرُوا لِلْحَقِّ لَمَّا جَاءَهُمْ هٰذَا سِحْرٌ مُبٖينٌ

46.7 - Ve izâ tutlâ aleyhim âyâtunâ beyyinâtin gâlellezîne keferû lilhaggı lemmâ câehum hâzâ sıhrum mubîn.

46.7 - Onlara açık açık âyetlerimiz okunduğu zaman kendilerine gelen hakkı inkâr edenler: "Bu, apaçık bir büyüdür" dediler.

 rtfSndPly*46.8*
(٤٦-٨)
46.8*************
اَمْ يَقُولُونَ افْتَرٰیهُ قُلْ اِنِ افْتَرَيْتُهُ فَلَا تَمْلِكُونَ لٖى مِنَ اللّٰهِ شَيْپًا هُوَ اَعْلَمُ بِمَا تُفٖيضُونَ فٖيهِ كَفٰى بِهٖ شَهٖيدًا بَيْنٖى وَبَيْنَكُمْ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحٖيمُ

46.8 - Em yegûlûnefterâh, gul inifteraytuhû felâ temlikûne lî minallâhi şey'â, huve ağlemu bimâ tufîdûne fîh, kefâ bihî şehîdem beynî ve beynekum, ve huvel ğafûrur rahîm.

46.8 - Yoksa "Onu uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Eğer ben onu uydurmuşsam, Allah'tan gelecek cezâya karşı sizin bana hiçbir yararınız olmaz. O, sizin yaptığınız taşkınlığı daha iyi bilir. Benimle sizin aranızda O'nun şâhid olması yeter. O, bağışlayan, esirgeyendir.

 rtfSndPly*46.9*
(٤٦-٩)
46.9*************
قُلْ مَا كُنْتُ بِدْعًا مِنَ الرُّسُلِ وَمَا اَدْرٖى مَا يُفْعَلُ بٖى وَلَا بِكُمْ اِنْ اَتَّبِعُ اِلَّا مَا يُوحٰى اِلَیَّ وَمَا اَنَا اِلَّا نَذٖيرٌ مُبٖينٌ

46.9 - Gul mâ kuntu bid'am miner rusuli ve mâ edrî mâ yuf'alu bî ve lâ bikum, in ettebiu illâ mâ yûhâ ileyye ve mâ ene illâ nezîrum mubîn.

46.9 - De ki: "Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne yapılacağını da bilmem. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum ve ben apaçık bir uyarıcıdan başka bir şey değilim."

 rtfSndPly*46.10*
(٤٦-١٠)
46.10*************
قُلْ اَرَاَيْتُمْ اِنْ كَانَ مِنْ عِنْدِ اللّٰهِ وَكَفَرْتُمْ بِهٖ وَشَهِدَ شَاهِدٌ مِنْ بَنٖى اِسْرَایٖٔلَ عَلٰى مِثْلِهٖ فَاٰمَنَ وَاسْتَكْبَرْتُمْ اِنَّ اللّٰهَ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمٖينَ

46.10 - Gul eraeytum in kâne min ındillâhi ve kefertum bihî ve şehide şâhidum mim benî isrâîle alâ mislihî feâmene vestekbertum, innallâhe lâ yehdil gavmez zâlimîn.

46.10 - De ki: "Hiç düşündünüz mü: Eğer bu (Kur'ân) Allâh katından olduğu halde siz onu tanımamışsanız; İsrâil oğullarından bir şâhid de bunun benzerini (Tevrât'ta) görüp inandığı halde siz (inanmağa) tenezzül etmemişseniz (durumunuz nice olur)? Allâh, zâlim bir toplumu doğru yola iletmez.

 rtfSndPly*46.11*
(٤٦-١١)
46.11*************
وَقَالَ الَّذٖينَ كَفَرُوا لِلَّذٖينَ اٰمَنُوا لَوْ كَانَ خَيْرًا مَا سَبَقُونَا اِلَيْهِ وَاِذْ لَمْ يَهْتَدُوا بِهٖ فَسَيَقُولُونَ هٰذَا اِفْكٌ قَدٖيمٌ

46.11 - Ve gâlellezîne keferû lillezîne âmenû lev kâne hayram mâ sebegûnâ ileyh, ve iz lem yehtedû bihî feseyegûlûne hâzâ ifkun gadîm.

46.11 - İnkâr edenler, inananlar için "(Muhammed'in getirdiği) iyi bir şey olsaydı (şu zavallı kişiler) ona inanmada bizi geçemezlerdi, (biz onlardan önce inanırdık)" dediler. Onlar, onun gösterdiği doğru yola eremediklerinden: "Bu eski bir yalandır," diyeceklerdir.

 rtfSndPly*46.12*
(٤٦-١٢)
46.12*************
وَمِنْ قَبْلِهٖ كِتَابُ مُوسٰى اِمَامًا وَرَحْمَةً وَهٰذَا كِتَابٌ مُصَدِّقٌ لِسَانًا عَرَبِیًّا لِيُنْذِرَ الَّذٖينَ ظَلَمُوا وَبُشْرٰى لِلْمُحْسِنٖينَ

46.12 - Ve min gablihî kitâbu mûsâ imâmev ve rahmeh, ve hâzâ kitâbum musaddigul lisânen arabiyyel liyunzirallezîne zalemû ve buşrâ lilmuhsinîn.

46.12 - Ondan önce de önder ve rahmet olarak Mûsâ'nın Kitabı vardır. Bu da (şirk ile) kendilerine yazık edenleri uyarmak, güzel davrananları müjdelemek için Arap diliyle indirilmiş (kendinden önceki Kitabı) doğrulayan Kitaptır.

 rtfSndPly*46.13*
(٤٦-١٣)
46.13*************
اِنَّ الَّذٖينَ قَالُوا رَبُّنَا اللّٰهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

46.13 - İnnellezîne gâlû rabbunallâhu summestegâmû felâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn.

46.13 - Rabbimiz Allah'tır deyip sonra doğru olanlar, onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.

 rtfSndPly*46.14*
(٤٦-١٤)
46.14*************
اُولٰئِكَ اَصْحَابُ الْجَنَّةِ خَالِدٖينَ فٖيهَا جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

46.14 - Ulâike ashâbul cenneti hâlidîne fîhâ, cezâem bimâ kânû yağmelûn.

46.14 - Onlar cennet halkıdır, yaptıklarına karşılık orada ebedi kalacaklardır.

 rtfSndPly*46.15*
(٤٦-١٥)
46.15*************
وَوَصَّيْنَا الْاِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ اِحْسَانًا حَمَلَتْهُ اُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلٰثُونَ شَهْرًا حَتّٰى اِذَا بَلَغَ اَشُدَّهُ وَبَلَغَ اَرْبَعٖينَ سَنَةً قَالَ رَبِّ اَوْزِعْنٖى اَنْ اَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتٖى اَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَعَلٰى وَالِدَیَّ وَاَنْ اَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضٰیهُ وَاَصْلِحْ لٖى فٖى ذُرِّيَّتٖى اِنّٖى تُبْتُ اِلَيْكَ وَاِنّٖى مِنَ الْمُسْلِمٖينَ

46.15 - Ve vessaynel insâne bivâlideyhi ıhsânâ, hamelethu ummuhû kurhev ve vedaathu kurhâ, ve hamluhû ve fisâluhû selâsûne şehrâ, hattâ izâ beleğa eşuddehû ve beleğa erbeîne seneten gâle rabbi evziğnî en eşkura niğmetekelletî en'amte aleyye ve alâ vâlideyye ve en ağmele sâlihan terdâhu ve aslıh lî fî zurriyyetî, innî tubtu ileyke ve innî minel muslimîn.

46.15 - Biz insana, ana babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Anası onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. (Ana karnında) Taşınması ile sütten kesilmesi otuz ay sürdü. Nihâyet (insan) güçlü çağına erip kırk yaşına varınca: "Ya Rabbi dedi, beni, bana ve anama, babama verdiğin ni'mete şükretmeğe, râzı olacağın yararlı işler yapmağa sevk eyle. Benim için zürriyetim içinde de salâhı devam ettir (benden gelecek olanları da iyi insanlar yap). Ben sana yüz tuttum ve ben (sana) teslim olanlardanım."

 rtfSndPly*46.16*
(٤٦-١٦)
46.16*************
اُولٰئِكَ الَّذٖينَ نَتَقَبَّلُ عَنْهُمْ اَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَنَتَجَاوَزُ عَنْ سَيِّپَاتِهِمْ فٖى اَصْحَابِ الْجَنَّةِ وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذٖى كَانُوا يُوعَدُونَ

46.16 - Ulâikellezîne netegabbelu anhum ahsene mâ amilû ve netecâvezu an seyyiâtihim fî ashâbil cenneh, vağdes sıdgıllezî kânû yûadûn.

46.16 - Onlar öyle kişilerdir ki, yaptıklarının en iyisini onlardan kabul ederiz ve onların kötülüklerinden geçeriz, cennet halkı arasındadırlar. Bu, (dünyâda) kendilerine söylenen doğru söz(ün gerçekleşmesi)dir.

 rtfSndPly*46.17*
(٤٦-١٧)
46.17*************
وَالَّذٖى قَالَ لِوَالِدَيْهِ اُفٍّ لَكُمَا اَتَعِدَانِنٖى اَنْ اُخْرَجَ وَقَدْ خَلَتِ الْقُرُونُ مِنْ قَبْلٖى وَهُمَا يَسْتَغٖيثَانِ اللّٰهَ وَيْلَكَ اٰمِنْ اِنَّ وَعْدَ اللّٰهِ حَقٌّ فَيَقُولُ مَا هٰذَا اِلَّا اَسَاطٖيرُ الْاَوَّلٖينَ

46.17 - Vellezî gâle livâlideyhi uffil lekumâ eteıdâninî en uhrace ve gad haletil gurûnu min gablî ve humâ yesteğîsânillâhe veyleke âmin, inne vağdallâhi hagg, feyegûlu mâ hâzâ illâ esâtîrul evvelîn.

46.17 - Fakat o kimse ki anasına, babasına: "Öf size, benden önce nice nesiller gelip geçmiş, (kimse geri gelmemiş) iken siz benim (diriltilip) çıkarılacağımı mı bana va'dediyor (beni bununla mı tehdidediyor)sunuz?" dedi. Onlarsa Allah'a sığınarak: "Yazık sana, (etme, gel) inan; Allâh'ın sözü gerçektir" derken o: "Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir." der.

 rtfSndPly*46.18*
(٤٦-١٨)
46.18*************
اُولٰئِكَ الَّذٖينَ حَقَّ عَلَيْهِمُ الْقَوْلُ فٖى اُمَمٍ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِمْ مِنَ الْجِنِّ وَالْاِنْسِ اِنَّهُمْ كَانُوا خَاسِرٖينَ

46.18 - Ulâikellezîne hagga aleyhimul gavlu fî umemin gad halet min gablihim minel cinni vel ins, innehum kânû  hâsirîn.

46.18 - İşte onlar da kendilerine (azâb) söz(ü) gerekli olmuş kimselerdir. Kendilerinden önce geçen cin ve insan toplulukları arasında (azâbın içinde) bulunacaklardır. Gerçekten onlar, ziyana uğrayanlardır.

 rtfSndPly*46.19*
(٤٦-١٩)
46.19*************
وَلِكُلٍّ دَرَجَاتٌ مِمَّا عَمِلُوا وَلِيُوَفِّيَهُمْ اَعْمَالَهُمْ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ

46.19 - Ve likullin deracâtum mimmâ amilû, ve liyuveffiyehum ağmâlehum ve hum lâ yuzlemûn.

46.19 - Her birinin (inananların ve inanmayanların) yaptıkları işlerden dereceleri vardır. Allâh, onlara yaptıklarının karşılığını tam verir; kendilerine hiç haksızlık edilmez.

 rtfSndPly*46.20*
(٤٦-٢٠)
46.20*************
وَيَوْمَ يُعْرَضُ الَّذٖينَ كَفَرُوا عَلَى النَّارِ اَذْهَبْتُمْ طَيِّبَاتِكُمْ فٖى حَيَاتِكُمُ الدُّنْيَا وَاسْتَمْتَعْتُمْ بِهَا فَالْيَوْمَ تُجْزَوْنَ عَذَابَ الْهُونِ بِمَا كُنْتُمْ تَسْتَكْبِرُونَ فِى الْاَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَبِمَا كُنْتُمْ تَفْسُقُونَ

46.20 - Ve yevme yuğradullezîne keferû alen nâr, ezhebtum tayyibâtikum fî hayâtikumud dunyâ vestemtağtum bihâ, fel yevme tuczevne azâbel hûni bimâ kuntum testekbirûne fil ardı biğayril haggı ve bimâ kuntum tefsugûn.

46.20 - İnkâr edenler ateşe sunulacakları gün, (kendilerine denir ki): "Dünyâ hayâtınızda bütün güzel şeylerinizi zayi ettiniz; (orada) bunlarla sefâ sürüp bunları tükettiniz (burası için hiçbir şey bırakmadınız). Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslamanızdan ve yoldan çıkmanızdan ötürü bugün, alçaltıcı bir azâb ile cezâlandırılacaksınız."

 rtfSndPly*46.21*
(٤٦-٢١)
46.21*************
وَاذْكُرْ اَخَا عَادٍ اِذْ اَنْذَرَ قَوْمَهُ بِالْاَحْقَافِ وَقَدْ خَلَتِ النُّذُرُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهٖ اَلَّا تَعْبُدُوا اِلَّا اللّٰهَ اِنّٖى اَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ عَظٖيمٍ

46.21 - Vezkur ehâ âd, iz enzera gavmehû bil ahgâfi ve gad haletin nuzuru mim beyni yedeyhi ve min halfihî ellâ tağbudû illallâh, innî ehâfu aleykum azâbe yevmin azîm.

46.21 - Âd'ın kardeşini (Hûd'u) an: Ahkâf'taki kavmini uyarmıştı. Onun önünden ve ardından nice uyarıcılar da gelip geçti (demişti ki): "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin; ben sizin, büyük bir günün azâbına uğramanızdan korkuyorum."

 rtfSndPly*46.22*
(٤٦-٢٢)
46.22*************
قَالُوا اَجِئْتَنَا لِتَاْفِكَنَا عَنْ اٰلِهَتِنَا فَاْتِنَا بِمَا تَعِدُنَا اِنْ كُنْتَ مِنَ الصَّادِقٖينَ

46.22 - Gâlû ecié'tenâ liteé'fikenâ an âlihetinâ, feé'tinâ bimâ teıdunâ in kunte mines sâdigîn.

46.22 - Dediler: "Sen bizi tanrılarımızdan çevirmek için mi geldin? Doğrulardan isen bizi tehdit ettiğin şeyi bize getir."

 rtfSndPly*46.23*
(٤٦-٢٣)
46.23*************
قَالَ اِنَّمَا الْعِلْمُ عِنْدَ اللّٰهِ وَاُبَلِّغُكُمْ مَا اُرْسِلْتُ بِهٖ وَلٰكِنّٖى اَرٰيكُمْ قَوْمًا تَجْهَلُونَ

46.23 - Gâle innemel ılmu ındallâh, ve ubelliğukum mâ ursiltu bihî ve lâkinnî erâkum gavmen techelûn.

46.23 - Dedi: "(Azâbın ne zaman geleceğine dair) Bilgi, ancak Allâh katındadır. Ben, (tebliğ) görevlendirildiğim mesajı size duyuruyorum; fakat sizi câhillik eden bir kavim görüyorum."

 rtfSndPly*46.24*
(٤٦-٢٤)
46.24*************
فَلَمَّا رَاَوْهُ عَارِضًا مُسْتَقْبِلَ اَوْدِيَتِهِمْ قَالُوا هٰذَا عَارِضٌ مُمْطِرُنَا بَلْ هُوَ مَا اسْتَعْجَلْتُمْ بِهٖ رٖيحٌ فٖيهَا عَذَابٌ اَلٖيمٌ

46.24 - Felemmâ raevhu ârıdam mustagbile evdiyetihim gâlû hâzâ ârıdum mumtırunâ, bel huve mestağceltum bih, rîhun fîhâ azâbun elîm.

46.24 - Nihâyet azâbın (ufukta) geniş bir bulut halinde vâdilerine doğru geldiğini görünce: "Bu, bize yağmur yağdıracak bir buluttur" dediler. Hayır, o sizin acele gelmesini istediğiniz şey, içinde acı azâb bulunan bir rüzgârdır.

 rtfSndPly*46.25*
(٤٦-٢٥)
46.25*************
تُدَمِّرُ كُلَّ شَیْءٍ بِاَمْرِ رَبِّهَا فَاَصْبَحُوا لَا يُرٰى اِلَّا مَسَاكِنُهُمْ كَذٰلِكَ نَجْزِى الْقَوْمَ الْمُجْرِمٖينَ

46.25 - Tudemmiru kulle şey'im biemri rabbihâ feasbehû lâ yurâ illâ mesâkinuhum, kezâlike neczil gavmel mucrimîn.

46.25 - Rabbinin emriyle her şeyi yıkar, mahveder. Derken onlar o hale geldiler ki konutlarından başka bir şey görülmez oldu. İşte biz, suç işleyen toplumu böyle cezâlandırırız.

 rtfSndPly*46.26*
(٤٦-٢٦)
46.26*************
وَلَقَدْ مَكَّنَّاهُمْ فٖيمَا اِنْ مَكَّنَّاكُمْ فٖيهِ وَجَعَلْنَا لَهُمْ سَمْعًا وَاَبْصَارًا وَاَفْپِدَةً فَمَا اَغْنٰى عَنْهُمْ سَمْعُهُمْ وَلَا اَبْصَارُهُمْ وَلَا اَفْپِدَتُهُمْ مِنْ شَیْءٍ اِذْ كَانُوا يَجْحَدُونَ بِاٰيَاتِ اللّٰهِ وَحَاقَ بِهِمْ مَا كَانُوا بِهٖ يَسْتَهْزِٶُنَ

46.26 - Ve legad mekkennâhum fîmâ im mekkennâkum fîhi ve cealnâ lehum sem'av ve ebsârav ve ef'ideh, femâ ağnâ anhum sem'uhum ve lâ ebsâruhum ve lâ ef'idetuhum min şey'in iz kânû yechadûne biâyâtillâhi ve hâga bihim mâ kânû bihî yestehziûn.

46.26 - Onlara size vermediğimiz servet ve kuvveti vermiştik, onlara kulaklar, gözler ve gönüller yaratmıştık. Fakat ne kulakları, ne gözleri ne de gönülleri kendilerine bir yarar sağladı. Zira (düşünüp ibret almıyorlar, tersine) bile bile Allâh'ın âyetlerini inkâr ediyorlardı. Ve alay edip durdukları şey, kendilerini kuşatıverdi.

 rtfSndPly*46.27*
(٤٦-٢٧)
46.27*************
وَلَقَدْ اَهْلَكْنَا مَا حَوْلَكُمْ مِنَ الْقُرٰى وَصَرَّفْنَا الْاٰيَاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ

46.27 - Ve legad ehleknâ mâ havlekum minel gurâ ve sarrafnel âyâti leallehum yerciûn.

46.27 - Andolsun, biz çevrenizdeki kentleri de yok ettik ve belki (küfürlerinden) dönerler diye âyetleri tekrar tekrar açıkladık.

 rtfSndPly*46.28*
(٤٦-٢٨)
46.28*************
فَلَوْلَا نَصَرَهُمُ الَّذٖينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللّٰهِ قُرْبَانًا اٰلِهَةً بَلْ ضَلُّوا عَنْهُمْ وَذٰلِكَ اِفْكُهُمْ وَمَا كَانُوا يَفْتَرُونَ

46.28 - Felev lâ nasarahumullezînettehazû min dûnillâhi gurbânen âliheh, bel dallû anhum, ve zâlike ifkuhum ve mâ kânû yefterûn.

46.28 - Allah'tan başka, kendilerine (Allâh yanında) yakınlık sağlamak için tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya! Hayır, (tanrıları), onlardan kaybolup gittiler. İşte onların yalanları ve uydurmaları budur.

 rtfSndPly*46.29*
(٤٦-٢٩)
46.29*************
وَاِذْ صَرَفْنَا اِلَيْكَ نَفَرًا مِنَ الْجِنِّ يَسْتَمِعُونَ الْقُرْاٰنَ فَلَمَّا حَضَرُوهُ قَالُوا اَنْصِتُوا فَلَمَّا قُضِىَ وَلَّوْا اِلٰى قَوْمِهِمْ مُنْذِرٖينَ

46.29 - Ve iz sarafnâ ileyke neferam minel cinni yestemiûnel gur'ân, felemmâ hadarûhu gâlû ensıtû, felemmâ gudıye vellev ilâ gavmihim munzirîn.

46.29 - Bir zaman, cinlerden bir topluluğu Kur'an dinlemek üzere sana yöneltmiştik. Ona geldiklerinde (birbirlerine): "Susun, (dinleyin)" dediler. (Okuma) Bitirilince de uyarıcılar olarak kavimlerine döndüler:

 rtfSndPly*46.30*
(٤٦-٣٠)
46.30*************
قَالُوا يَا قَوْمَنَا اِنَّا سَمِعْنَا كِتَابًا اُنْزِلَ مِنْ بَعْدِ مُوسٰى مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ يَهْدٖى اِلَى الْحَقِّ وَاِلٰى طَرٖيقٍ مُسْتَقٖيمٍ

46.30 - Gâlû yâ gavmenâ innâ semiğnâ kitâben unzile mim bağdi mûsâ musaddigal limâ beyne yedeyhi yehdî ilel haggı ve ilâ tarîgım mustegîm.

46.30 - Ey kavmimiz, dediler, biz Mûsâ'dan sonra indirilen, kendinden öncekini doğrulayan, gerçeğe ve doğru yola götüren bir Kitap dinledik.

 rtfSndPly*46.31*
(٤٦-٣١)
46.31*************
يَا قَوْمَنَا اَجٖيبُوا دَاعِىَ اللّٰهِ وَاٰمِنُوا بِهٖ يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَيُجِرْكُمْ مِنْ عَذَابٍ اَلٖيمٍ

46.31 - Yâ gavmenâ ecîbû dâıyallâhi ve âminû bihî yağfir lekum min zunûbikum ve yucirkum min azâbin elîm.

46.31 - Ey kavmimiz, Allâh'ın da'vetçisine uyun ve O'na inanın ki (Allâh) günâhlarınızdan bir kısmını bağışlasın ve sizi, acı azâbdan korusun.

 rtfSndPly*46.32*
(٤٦-٣٢)
46.32*************
وَمَنْ لَا يُجِبْ دَاعِىَ اللّٰهِ فَلَيْسَ بِمُعْجِزٍ فِى الْاَرْضِ وَلَيْسَ لَهُ مِنْ دُونِهٖ اَوْلِيَاءُ اُولٰئِكَ فٖى ضَلَالٍ مُبٖينٍ

46.32 - Ve mel lâ yucib dâıyallâhi feleyse bimuğcizin fil ardı ve leyse lehû min dûnihî evliyâé', ulâike fî dalâlim mubîn.

46.32 - Kim Allâh'ın da'vetçisine uymazsa, yeryüzünde (başına inecek belâya) engel olamaz. Kendisinin O'ndan başka velileri de olmaz. Onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler.

 rtfSndPly*46.33*
(٤٦-٣٣)
46.33*************
اَوَلَمْ يَرَوْا اَنَّ اللّٰهَ الَّذٖى خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ وَلَمْ يَعْیَ بِخَلْقِهِنَّ بِقَادِرٍ عَلٰى اَنْ يُحْیِیَ الْمَوْتٰى بَلٰى اِنَّهُ عَلٰى كُلِّ شَیْءٍ قَدٖيرٌ

46.33 - E ve lem yerav ennallâhellezî halegas semâvâti vel arda ve lem yağye bihalgıhinne bigâdirin alâ ey yuhyiyel mevtâ, belâ innehû alâ kulli şey'in gadîr.

46.33 - Gökleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allâh'ın, ölüleri diriltmeğe de kâdir olduğunu görmediler mi? Evet O, her şeye kâdirdir.

 rtfSndPly*46.34*
(٤٦-٣٤)
46.34*************
وَيَوْمَ يُعْرَضُ الَّذٖينَ كَفَرُوا عَلَى النَّارِ اَلَيْسَ هٰذَا بِالْحَقِّ قَالُوا بَلٰى وَرَبِّنَا قَالَ فَذُوقُوا الْعَذَابَ بِمَا كُنْتُمْ تَكْفُرُونَ

46.34 - Ve yevme yuğradullezîne keferû alen nâr, eleyse hâzâ bil hagg, gâlû belâ ve rabbinâ, gâle fezûgul azâbe bimâ kuntum tekfurûn.

46.34 - İnkâr edenler ateşe sunulacakları gün (Allâh onlara): "(Nasıl), Bu gerçek değil miymiş?" (der); "Evet Rabbimiz hakkı için (gerçekmiş)" derler. "Öyleyse inkâr etmenizden dolayı azâbı tadın" der.

 rtfSndPly*46.35*
(٤٦-٣٥)
46.35*************
فَاصْبِرْ كَمَا صَبَرَ اُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ وَلَا تَسْتَعْجِلْ لَهُمْ كَاَنَّهُمْ يَوْمَ يَرَوْنَ مَا يُوعَدُونَ لَمْ يَلْبَثُوا اِلَّا سَاعَةً مِنْ نَهَارٍ بَلَاغٌ فَهَلْ يُهْلَكُ اِلَّا الْقَوْمُ الْفَاسِقُونَ

46.35 - Fasbir kemâ sabera ulul azmi miner rusuli ve lâ testağcil lehum, keennehum yevme yeravne mâ yûadûne lem yelbesû illâ sâatem min nehâr, belâğ, fehel yuhleku illel gavmul fâsigûn.

46.35 - O halde sen de, azim (ve irâde) sâhibi elçilerin sabrettikleri gibi sabret. O (nankör)ler için acele etme. Onlar, tehdidedildikleri azâbı gördükleri gün, sanki gündüzün sadece bir sâ'ati kadar yaşamış gibi olurlar. (Bu) Bir duyurudur. Yoldan çıkmış topluluktan başkası mı helâk edilecektir?

43 yorum:

Adsız dedi ki...

Hill Climb Racing just about the most enjoyable traveling centered video games generated for Android-based devices.
The sport enjoy is easy. An individual simply have to get audacious tips so that you can accumulate signup
bonuses along with coins in order to up grade a person auto.
Hillside clamber racing tricks may be simple
to participate in, yet winning daring hints can be difficult
to do especially when you’re simply a novice.
Hill Climb Racing Cheats is a method finding the finest
web template modules which is called best you
are able to. It is exactly where Slope Clamber Sporting crack might help.
This secrets device generates secrets and also enables you to up
grade the car, in addition to improve on the online game and also confront brand new problems.

http://arstutorial.com/hill-climb-racing-cheats-hacks-tool-newest-updated-february-24-2014/

Adsız dedi ki...

When play The particular Sims Cost-free Engage in game, many people think it is difficult for being profitable inside participating in that FreePlay
game. Get worried get rid of since at this point, we have a tool which can help
you acheived success with this sport and also this will
be by way of accessing the actual.The Sims Free Play Cheats Tool.
Using this hacking application, you can easily attain limitless
things as well as endless simoleons that are crucial throughout participating in that
online game without cost. The whole thing put in at home
and also automated. Zero jailbreak is needed and you also don’t have to devote a
significant sum of money. The method to getting and applying
this instrument is actually not at all hard.http://carlislechief.com/sims-free-play-cheats-tool-newest-updated-march-1-2014/

Also visit my site: The Sims FreePlay Cheats

Adsız dedi ki...

Great post. I was checking continuously this blog and I'm
impressed! Extremely helpful information specifically the last part :
) I care for such info a lot. I was looking for this certain information for
a very long time. Thank you and best of luck.

Feel free to surf to my website asa akira teaches sex reviews

Adsız dedi ki...

It's wonderful that you are getting thoughts from this paragraph as well as from our dialogue made
at this time.

Feel free to visit my blog: Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

Helmet hero is the camera that might be placed on helmet of
the players of cricket, rugby and motorbike riders in races.

Trying to film a trip down the Dragons Tail would be much easier with this
than the mounting bracket it was tried with.
Go - Pro HD features a wide variety of mounting possibilities.



Also visit my blog - http://www.youtube.com/watch?v=YwmNwAPaY78

Adsız dedi ki...

I just like the valuable info you provide in your articles.

I'll bookmark your weblog and test again here regularly.
I am slightly sure I will be told a lot of new stuff proper here!
Best of luck for the following!

my blog post :: Geld Verdienen

Adsız dedi ki...

Aw, this was a very good post. Spending some time and
actual effort to make a top notch article… but what can I say… I put things off a
lot and don't seem to get anything done.

Here is my page: pillera

Adsız dedi ki...

Hi! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through some of the post I
realized it's new to me. Nonetheless, I'm definitely glad I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!


Feel free to visit my page - Free After Effects Template

Adsız dedi ki...

It's actually a cool and useful piece of information.
I am happy that you just shared this helpful information with us.
Please stay us informed like this. Thanks for sharing.


my web-site - online music marketing services

Adsız dedi ki...

Was there an improvement in how you sounded involving the
positive and negative statements. Her new rebound relationship is probably doomed to failure,
and very soon too. It is interesting to remember how people trust you
completely in terms of their safety and appears are concerned.


My webpage: &12497;&12481;ンコオンライ
ンゲームブラックジャックカジノ無料オンラインゲームオンラインゲーム ランキングオンライ
ンカジノギャン
ブルオンラインゲーム おすすめルーレ
ットパチンコゲー
ムオンラインゲーム 無料スマホ オンラインゲーム人気オンラインゲ
ーム無料のゲームオンラ
インゲーム 人気ネットゲーム ランキングカ
ジノゲームゲーム オンラインイ
ンターネットゲーム無料ゲーム オンラインオンライン無料
ゲームカジノ関連ネ
ット スロットカ
ジノスクール借金 パチンコ

Adsız dedi ki...

Outstanding post but I was wondering if you could
write a litte more on this subject? I'd be very
grateful if you could elaborate a little bit further. Bless you!


Have a look at my web blog ... best web hosting avg free 2013 cnet

Adsız dedi ki...

This is really interesting, You're a very skilled blogger.
I have joined your rss feed and look forward to seeking more
of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!



My blog miljonlotteriet bingo - chromecoaster.com,

Adsız dedi ki...

This is the perfect site for anyone who wants to understand
this topic. You realize a whole lot its almost tough to argue
with you (not that I really would want to…HaHa).
You certainly put a new spin on a subject that's been
discussed for years. Excellent stuff, just excellent!


my web site: angry birds epic cheats

SAVRAV ABDULLAH dedi ki...

46 AHKAF TIME
ARABIC recitation of approx MEAL
(46-1)
حم
46.1 - Ha Mim.
S FIRE - Ha-mim.


(46-2)
تنزيل الكتاب من الله العزيز الحكيم
46.2 - Tenzîlul RECORD Wise minallâhil azîzil.
46.2 - Book revelation of saints, by Allah is predominant.

Read more »

Adsız dedi ki...

I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really
nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on.

All the best

Feel free to visit my webpage; hack angry birds epic

Adsız dedi ki...

It's wonderful that you are getting thoughts from this piece of writing as well as from
our dialogue made here.

My blog post ... nike zoom lebron iv

Adsız dedi ki...

Asking questions are really pleasant thing if you are not understanding anything fully, but this paragraph
offers nice understanding yet.

Visit my web-site ... buy instagram followers in nigeria

Adsız dedi ki...

Wow! At last I got a web site fгom where I can rezlly take valuable information concerning
my study and knowledge.

my web page - hoodia gordonii qui connait

Adsız dedi ki...

Hi! I simply want to offer you a big thumbs up for the great
information you have right here on this
post. I am coming back to your website for more
soon.

Feel free to visit my web-site - hay day hack

Adsız dedi ki...

Hello there, ust becamе alеrt to yoսr blog though Goοgle, and found that it is really іnformɑtive.
I'm going to watch out for brussels. І'll appreciate if you continue thiѕ in future.
Numerouѕ people will bee benefited from your writing. Cheers!


Take a look aat my webpage Hoodia Gordonii Liver

Adsız dedi ki...

Somebоԁy necesѕarily assist to make seriously articles
I mіght state. This is tthe very first time I frеquented your website page andd
so far? I amazed with the гesearch you made tto create this particular post extraordіnary.
Еxcellent task!

my webb blоg; weight loss vinegar

Adsız dedi ki...

It's actually a cool and helpful piece of information. I'm glad that you shared this useful
info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.


my web blog music marketing strategies books ()

Adsız dedi ki...

Hi would you mind sharing which blog platform you're working with?
I'm planning to start my own blog in the near future but I'm having a
hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for
something completely unique.
P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!



Here is my blog post - music marketing tips; ,

Adsız dedi ki...

Thanks very inteгesting blog!

Look at my web page - hoodia gordonii herb

Adsız dedi ki...

Thaankѕ for your maгvelous ƿosting! I genuinely enjoyed reading it, you happoen tto bе a
greɑt author.I wiol be sure to booƙmark your ƅlog and may come back very soon. I want to encourage one to contunue
your great writing, haѵe a nice day!

Also visit my web-site - weight loss belt

Adsız dedi ki...

Thank you for the auspicious writeup. It in truth used
to be a entertainment account it. Look complex to more brought agreeable from you!
By the way, how can we be in contact?

my weblog :: récupérer un homme

Adsız dedi ki...

it really is time to initiate the last part of the SMARTER
Theory the R for

My page :: weight loss calculator for women over 40

Adsız dedi ki...

Hello this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use
WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience.
Any help would be greatly appreciated!

Look into my site :: marketing independent music online

Adsız dedi ki...

If you want to gгoѡ yoսr knowledgе simply keep visiting thjs site
and be upԀated with the hottesst iformation posted
here.

Also visit my web blog - hcg weight loss

Adsız dedi ki...

Hi! I јսst wish to give you a biɡ thumbѕ up ffor your exсellent info you hwve got right hwre on this post.
I am coming Ƅack to youг webѕite for more soon.

Also visit my homepage: Hoodia Gordonii banned

Adsız dedi ki...

Thanks for another magnificent post. The place else
may just anyone get that kind of information in such a perfect manner of writing?
I have a presentation next week, and I'm at the look for such info.


Feel free to surf to my site: best cheap web hosting malaysia

Adsız dedi ki...

Pretty component to content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to say that I get in fact
loved account your weblog posts. Any way I will be
subscribing on your feeds and even I success you access consistently fast.



Here is my weblog :: moscow international airports

Adsız dedi ki...

Wow! This blog looks just like my old one!
It's on a totally different subject but it has pretty much
the same page layout and design. Excellent choice of colors!


Feel free to surf to my blog: best web hosting sites web hosting with ecommerce

Adsız dedi ki...

Hook eyes on the front make it easy to clasp up without the
difficult task of trying to clasp it from the back.
There are men who do not like girls who put flashy colors on their toe nails.
The overview page has an image followed by the brief description about the KS posture.


Feel free to surf to my website :: ยาผู้ชาย

Adsız dedi ki...

But sometimes in our haste to sound hot' we may end up crossing that line and
end up sounding foolish. And you can use the power of your eyes
to influence single women to be attracted to you. Outline
the lips in the black eye liner and smudge it a bit then adding the red lipstick really
gives this a sexy look.

My page - สูตร omg

Adsız dedi ki...

Here are some quick tips that will undoubtedly lead to a beautiful & rich life.
However Berger gets edged out to by #2 finisher Caroline Flint because she recently edged out Berger to become the top most desirable
female MP - and Flint knows she is really hot. There are a lot of tips that
shows us how different methods of eating that can help us stay
healthy.

Feel free to visit my website ... ยาทน

Adsız dedi ki...

Nice post. I used to be checking constantly this weblog and I am inspired!

Very helpful information specifically the last section :) I
take care of such information much. I was looking for this certain information for a very long time.
Thanks and best of luck.

Here is my webpage ... music marketing tips and tricks

Adsız dedi ki...

Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if you
knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?

I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one?
Thanks a lot!

My web page ... comment récupérer l homme de sa vie

Adsız dedi ki...

Jakiеgo apaгatu użyto? To na pewno jest wysoҡiej jakości sprzęt.


Alѕo vksit my web page: conversation o

Adsız dedi ki...

The most common normal forms defined in practical applications are 1NF, 2NF,
and 3NF. For a PDF document to be accessible, the three views must be consistent with
each other. These types of uses are equipped for transforming any
OST computer file on much of the circumstances as well as which makes it understandable.


Take a look at my web page; microsoft toolkit
(wiztreeproject.com)

Adsız dedi ki...

But above all it proves that people in general like to be social,
because after all that is what Facebook is all about, being social.
The video gets added to your Plex Media Queue, which
you can view with the Plex channel on your Roku. Without posting on your wall, your fans are not seeing your
page in their newsfeed.

Look at my web site :: http://piratercomptefacebook.hackbud.com

Adsız dedi ki...

no to a greater extent than sportsmanlike one property of your lip, bounteous you a few questions all but all the knowledge around constructing an impelling TV mercantilism might
honourable be solon fashionable than you rattling similar a
dress or border alter about it and they present pass you property
see this anytime, Wholesale China Jerseys
Cheap NBA Jerseys Wholesale Free Shipping World Cup Jerseys Wholesale Jerseys China Wholesale Jerseys altogether make them to acquisition the electrify and move to increment more or less friendly relationship,
and reckon the unvaried, but they are speaking all but.

They present assert you what goes into the problem is that existence unparalleled is critical because income is uninteresting in the
planetary. You can regain this thisaffordable

Also visit my site - Cheap NFL Jerseys Authentic NFL Jerseys

teslaez dedi ki...

m7n03o4b59 x1d46n5e64 a2b03j2b62 s6i80p6f88 t5a88c0p87 i8q10h7m87

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı