1 Nisan 2024 Pazartesi

İnsan bu, su misali, KIVRIM KIVRIM akarya; Bir yanda akan KURAN, öbür yanda İNSAN ! İkisi buluşunca, YAŞAMA geçince, her alem CENNET olur.

 1 Nisan 2022

 
İnsan bu, su misali, KIVRIM KIVRIM akarya;
Bir yanda akan KURAN, öbür yanda İNSAN !
İkisi buluşunca, YAŞAMA geçince, her alem CENNET olur.
.
Her anınız, yaşamın her kesitinde de KURANA, İLME, VİCDANA uygun tercihlerde bulunarak AKİBETİNİZ de AHİRETİNİZ de AHSEN olsun
Her olay insana seçimler sunar. Yaşamını NAR da NUR da yapabilir.
Her nedenle insan ve toplumlar, tercihine BIRAKILAN alanda yaptıklarıyla ŞEKILLENMEKTE, kendi kitabını yazmakta KADERINI, kederini veya keremini oluşturmakta ve CENNETİ VE CEHENNEMINI de INŞA ETMEKTE ve seviyesini de belirlemektedir. 17/13, 76/3, 64/2, 18/29, 10/40, 41/46, 45/15, 17/15, 2/286, 91/7-10; 92/4-11; 95/4-6; 2/256, 10/99, 26/3-5; 88/21, 22; 36/17, 42/48, 81/27, 28; 13/11, 8/53 vb.
Tercihine BIRAKILMAYAN hususlarda da insan ve toplumlar karşılaştıkları, yaşamak durumunda kaldığı olay ve olgular, fitne bela musibet karşısındaki yine duruşlarıyla, tavır ve yaptıklarıyla ayrışmakta ve şekillenmektedir.
BİR YANDA KURAN İLKELERİ ÖBÜR YANDA kah buna uyan kah bundan uzaklaşıp zikzak çizen insan !
Kurandan uzak kala kala DALALET BATAKLIĞINDA yuvarlanan!
DOĞRU MANA, İLİM, en kıymetli HAZİNEDİR, YAŞAMA yazdıkça ANLAM VE DEĞER KATAR. Doğru ve ahsen bilgi sahibi olmak, emek ister, araştırmak ister. Okumak ister. Konuyla ilgili düşünceleri ön yargısız anlamak ister. Ortak akıldan yararlanmak ister. Düşünmek, irdelemek ister. Yaşayarak yaşama yazıp tecrübe edinmek ister.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm #İLİM #BİLGİ #KANUNLAR onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
Ancak insan, alaka ilgi önem ve öncelik verme vb zihni çalışmaları ölçüde bu BİLGİYE, ikrama ulaşabilmektedir.
İşte her kim de TERCİHLERİYLE bunu keşfedip öğrenip #yaşama yazdığında bu HEDİYEYE SAYGIN davranıp GERÇEK ÖZGÜRLÜĞE ulaşıp gelişip her alemde mutlu ve bahtiyar olmakta, anlam ve değer bulmaktadır.
Ne zaman KURAN LA ilkeleriyle akmışsa insan, Rabbilalemine kurana ilkelerine uyumlu olduğu süreçte muzaffer ve bahtiyar olmuştur.
Bundan uzak düştükçe, AYARTIYA kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda cehalet bataklığında debelenip her Dünya da CEHENNEMİ yaşayıp acı bedeller öder.
Her ne olursa olsun
Her içsel ve dışsal etki, istek ve tepkide,
Ya da tercih dışı buluştukları fitne bela ve musibetler karşısında da
İBLİSİNİN ayartısına karşın
VİCDANININ güzel olana çağrısını yönelip
Her tür zihni melekesini gereğince kullanarak
Ölçüye ilkeye vurup,
Kabaran ve köpüren duygularını kontrol edip
Rabbilalemine, Kurana, ilme, vicdana, adalete uyup
BİREYSEL ve TOPLUMSAL değişimde de
karanlığa ışık olup
kendini de toplumu da ahsen yönde değiştirenlerden
bu yolda teşvik edip destekleyip
Her halde de,
haktan adaletten yana durup
Elalem değil Rabbilaleminin ne der diye yaşayarak,
İyilik, hayır, fedakarlıklar, ahsenu ameller,
amenu ve amelissalihatlar yaparak
Her Dünyasını, akibet ve ahiretini de ziynetlendirerek,
muttakilerden Rabbin rızasına varanlardan
her Dünyada sevdikleriyle cenneti yaşayanlardan olma dileğiyle
.
BAKINIZ
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı