12 Ocak 2022 Çarşamba

KURANI ANLAMAK VE YAŞAMAK

 KURANI ANLAMAK VE YAŞAMAK

KURANI ANLAYIP
içselleştirmeyenin,
DÜNYAYA olan
HIRSI ve KÖLELİĞİ bitmez,
AZABI da eksik olmaz.
Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetlerin veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı DOĞRU MANALAR, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.
Alemde başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi de dahil alemdeki tüm İLİM BİLGİ KANUNLAR, insanda var edilen zihni melekeler ve VİCDAN onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı KİTAP, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.
KİTAP OKUMAK
Mushaf'taki yani yazılı kitap Kuranı Kerimdeki
Kelimelerin lafızların ANLAMADAN tekrarı olan
#TELAFFUZ ETMEK okumak değildir.
Ya da yaratılan Kainat Kitabına insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetleri seyretmek de okumak olamaz.
OKUMAK okunası her unsurdaki ilke ve kanunları doğru anlamak, içselleştirmek ve anlatmak istediği DOĞRU manaları her alanda yaşama yazmaktır.
Elbette, #okumak, sadece yazılı kitap Kuranı Kerimi değil, Yaratılan Kainat kitabını, insan, toplum, diğer canlılar cansızları, eşyayı, olay ve olguları da okuyup, araştırıp incelemek, anlattığı manalara, ilkelere, kanunlara ulaşmak,
o kanunları dikkate alarak insan ve toplumların kendini tanıyarak ahsenu ameller yaparak Rızasına varıp yücelmesini sağlamak,
alemde var edilen kanunlara ulaşıp eşyaya uygulayarak teknik ve teknoloji ve çözümler üreterek insanlığın hizmetine de sunmaktır.
Her nedenle İNSAN, alakası, emeği, samimiyeti, ihlas ve gayreti, çalışması, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde doğru manalara, evrensel ilkelere, kanunlara, teknik ve teknolojiye ulaşmakta bilgilenmekte ve YAŞAMA YAZDIĞI nispette de ahlaklanmakta, gelişmekte, müreffeh olup yücelmekte ve her alemde de cenneti yaşamaktadır.
Bundan uzak KALDIKÇA, ahsenu amellerden yana olma sorumluluğundan ırak düşüp DUYARSIZLAŞTIKÇA, yapısındaki AYARTIYA ayartı melekesine İBLİSİN SESİNE uyup DUYGULARINI kontrol etmeyip kötü tutkulara ESİR oldukça da o konuda CEHALET bataklığında, TEKASÜR çukurunda debelenip her tür KÖTÜLÜĞE MÜSAİT VE #HEVESLİ olup esfele safiline yuvarlanıp acı bedeller öder.
#NAR OLMAK DA #NUR OLMAK DA insan ve toplumların ELİNDE
TERCİH İNSANIN!
İNSAN #TERCİHLERİYLE ŞEKİLLENİR AMEL KITABINI YAZAR, CENNETI VEYA CEHENNEMINI İNŞA EDER
#TOPLUMLAR da TERCİHLERİYLE KADERİNİ dolayısıyla KEDERİNİ ya da KEREMİNİ KENDİ YAZMAKTADIR.
Sözde #İslamülkeleri, bu OKUMALARI İHMAL ettikleri günden beri cehaletin, geri kalmışlığın cenderesinde #kıvranmakta, bu kitapları okuyanların doğru manalara, ilkelere, kanunlara ulaşanların bunu yaşama taşıyanların gerisinde NAL TOPLAMAKTADIR.
İkrası, alakası sadece TELAFFUZDA kalırsa, SESTEN, MEALDEN, görünenden de öteye geçmezse, araştırıp sorgulayıp DOĞRU MANALARA GERÇEĞE ulaşıp içselleştirip yaşama yazmazsa, bilgi ve ahlakının da yüzeysel kalması kaçınılmazdır.
Her alemi cennet yapan bu ilkelerden uzaklaştıkça, o ölçüde ağır bedeller ödenmekte ve her alemde, yaşamı cehenneme dönmektedir
Gereğince okuyup doğru manalara ulaşıp, anlayıp içselleştirip yaşama yazanlardan ve her daim ahsenu ameller yaparak Rabbin Rızasına varanlardan olma dileğiyle
Muhabbetle,
**
AYRINTISI için
#Sayfadaki KİTAP KURAN ZİKİR vb konulu yazılara makalelere bakınız





Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı