5 Ocak 2022 Çarşamba

BAŞARININ YOLU

 BAŞARININ YOLU


Her hangi ahsen bir konuda, davada hedefte
Güzel sözler, temenniler, İSTEK VE HEDEFLER kişilerin sözleri bunları yapanlara elbette, güzellikler, motivasyon katmaktadır.

Lakin, o yolda alemde var edilen kanunlara, oluşum surecine uygun duruş ta gerekmektedir.

HER İŞ, yana yakıla YAKARMAKTAN DA öte GEREĞİNE uygun ilkelere OLUŞUM SUREÇLERİNE uyumlu, sabırla, salatla, samimiyetle, ümitle var gücüyle akıl gönül eylem veya ilim ihlas amel birlikteliğiyle ÇALIŞMAKLA BAŞARILIR

Zira,
Başarı için davası, daveti, çağrısı, iddiası uğrunda var gücüyle uğraşmak, hatta bittim noktasına kadar tüm imkanlarıyla seferber olup, Yaratılmış Kainat Kitabındaki ve Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı EVRENSEL İLKELERLE, O İŞİN usul ve esasına, edep ve adabına, OLUŞUM SUREÇLERİNE, şekil ve manasına uygun, azami güven ve ümitle, sabırla, salatla, samimiyetle çalışmak gerekmektedir.

Yaratılmış Kainat Kitabındaki insan, toplum, canlılar cansızlar, eşya, olay ve olgulardan oluşan kevni yaratılan ayetler veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki yazılı ayetlerin anlattığı doğru manalar, kanunlar ilkeler KURAN'dır ve her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR.

Yine, Alemdeki başta insan olmak üzere her varlıktaki ve her unsurdaki tüm özellikler #sebepsonuç ilişkisi ile iyilik hayır ve fedakarlık yapana, ahsenu ameller gerçekleştirenlere bitim noktasında sunulan #yardımlar da dahil tüm İLİM BİLGİ onu terbiye eden böyle donatan, tesviye eden, ikram eden RABBİLALEMİNİN, yazılı kitap, KURAN ve ZİKİR gibi #hediyesidir.

Bu evrensel ilkeler, her daim BAŞARI ve yaşamı mutlu etmek için önemli ve vazgeçilmez bir yoldaştır, nurdur, rehberdir, hediyedir, hidayettir. 2/2, 2/5, 2/38, 2/97,17/9, 3/4, 3/138, 6/88, 7/52, 12/111, 16/64, 16/89, 16/102, 17/9, 20/123, 27/2,27/77, 28/43, 31/3, 40/54, 45/20, 46/30 vb.

BİLGİ GÜÇTÜR
#BİLGİ olmadan GERÇEĞE ahsen FİKRE ve REFAHA ulaşılamaz

#Bilgi, içselleştirilip özümlendiği, ahsen yolda kullanabildiği veya insan ve toplumların yaşamında etkili olduğu ölçüde bireysel toplumsal veya kurumsal #YETENEĞE, GÜCE dönüşüp başarı ve mutluluğa anahtarı olmaktadır.

İnsana say’ından, çalışmasından yaptıklarından vesile ve sebep olduklarından başkası yoktur. 53/39-42, 79/35, 76/22, 4/32, 36/12, 3/195, 34/3, 10/61vb.

BAŞARMAK şayet, HAK bir davanız, idealiniz, iddianız varsa:

İNANMAKLA başlar,
BİLGİYLE yol alır,
SABIRLA, SALATLA devam eder,
SAMİMİYETLE benimsetir,
YAPTIKLARIYLA güç bulur,
HAK, DOĞRU VE GÜZELLİKLE yücelir,
SONUÇLARIYLA yayılır,
Ve sonunda EVRENSELLEŞİR.

Çözüm sizdedir, içinizdedir.

Bunlar tüm devrim ve Vahyi değişimlerin de, başarının da amentüsüdür.

Nitekim, #ASR suresinde de kısaca, iman edip amelisalihatı yapanlar, hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç insanlığın hüsranda olduğu vurgulanmaktadır.

Her konuda her halde her açıdan de başarılı olmak, #ilim#amel#ihlas birlikteliğiyle ümitle, sabırla o işin usul ve esasına edep ve adabına Kurana, bilime uyup fedakarlıkla çalışmakla gerçekleşir.

Bu yolda olma dileğiyle
Muhabbetle 




Hiç yorum yok:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı