6 Nisan 2016 Çarşamba

TOPLUMSAL BOZULUŞUN GÖSTERGELERİ


127 Okuma
Bilinenin aksine, BALIK BAŞTAN KOKMAZ, gövdeden kokar, BAŞTAN da koktuğu anlaşılır. Kokuşmaya neden olan unsurlar gövdesindedir.
Evrensel ilkelerden, hakktan doğruluktan güzellikten uzaklaştıkça insan ve toplumlarda kokuşma ve bozulma başlar ve islah eden sistem yoksa, duyarlı olup tepki gösteren toplum olmazsa da hızla yayılır.
ZİRA, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalar, KURAN, her alemi cennet yapan EVRENSEL İLKELER DERYASIDIR. İNSAN ise, alakası, bu ilkelere verdiği ÖNEM VE ÖNCELİĞİ ölçüsünde ahlaklanmaktadır.
Her alemi cennet yapan bu ilkelerden uzaklaştıkça, o ölçüde ağır bedeller ödenmekte ve her alemde, yaşamı cehenneme dönmektedir
Bozulmanın sonuçları yaşamda görülmektedir. Yeter ki, insanlık aynasına baksın. Vicdanındaki sesi dinlesin.
Toplumsal boyutu ise, fakir ve kimsesizlerin yurtlarına, işsizler diyarına, evsizlerin mekanına, hapishanelere, hastanelere, mahkemelere, mezaristana, yardım kuruluşlarına, aş evlerine, TV programlarına vb yerlere bakınca görülmekte ve derinliği de fark edilmektedir.
Kokuşmanın ve bozulmanın şiddeti de ÖNDEKİLERİN, yaşantısından, gündem yaptığı, önem ve öncelik verdiği konulardan, halkı açken tok uyuyanlardan, gelir dağılımındaki makasın açıklığından vb anlaşılmaktadır.
Kitap der, yaklaşık meallerde:
·        Biz hangi KARYEYE bir uyarıcı gönderdiysek mutlaka oranın varlıkla şımarmış kimseleri: "Biz, sizin gönderildiğiniz şeyi inkâr ediyoruz" dediler. Ve ma erselna fi karyetim min nezirin illa kale mutrafuha inna bima ursiltum bihi kâfirûn. 34/34 ve 7/75,76, 88, 90, 132; 6/123, 6/124, 34/34,35; 23/33, 43/23 vb.
·        İşte böyle, senden önce de hangi KARYEYE uyarıcı gönderdiysek mutlaka oranın varlıklıları: "Biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk, biz de onların izlerine uyarız." dediler. Ve kezalike ma erselna min kablike fi karyetim min nezirin illa kale mutrafuha inna vecedna abaena ala ummetiv ve inna ala asarihim muktedûn. 43/23 vb.
TOPLUMSAL BOZULUŞDAN beslenenler; MATRUFU/TARAF OLANLAR, tekasür bataklığında debelenenler, o toplumun ileri gelenleri, önde gidenleri, liderleri, önderleri, iktidarda olanları, düzeni kuranları, çarkları oluşturanları, toplumu köleleştirenleri, mal, mülk makam vb sahte ilahlarına taptıranları ve tapanları, eşleri ile tüm yandaşları, candaş ve yoldaşları, dün olduğu gibi her zaman hakikatleri örterek, çarpıtarak, büyüleyerek, uyutarak, uyuşturarak, Kurana karşı çıkmaktadır. 23/33 vb.
Her durumu daha ahsen kılma yolunda, Yaratılmış Kainat Kitabındaki veya Yazılı Kitap Kuranı Kerimdeki ayetlerin anlattığı doğru manalara, KURAN’a, EVRENSEL İLKELERE, vicdanının sesine önem ve öncelik vererek, duyarlı olup karanlığa ışık olma dileğiyle,
Muhabbetle,


2 yorum:

Oku Arz dedi ki...

Selamun aleyküm ,'balık baştan kokar'deyimini şöylede yorumlaya biliriz diye düşünüyorum.Nefsi arzularına sınırsızca düşenler bir oltaya takılıp da su yüzüne çıkar çıkmaz,kendilerinde ki leş koku da gün yüzüne çıkar.Yani kendinde ki bozukluğun bilinmesi için deryadan çıkıp beklemesine gerek yoktur,o en başından pis kokusu ile kendini gösterir.Yani yaptığı ile.Hak ve hakikat denizinin içinde dahi muhteşem bir yüzüş ile de yüzse,hiç kimse anlamasa onun barındırdığı leş kokusunu,o balık eni sonu küçük nefsi ile bir oltaya çıkar ve kendini gösterir.Günümüzde hak denizde yüzüp de nefsin arzularından uzun uzun emellere düşen balıkların kokuşmuşluğu ortada..
Muhammmed suresini okuyuca da görürüz ki Hakikate vakıf olduğu halde heva ve heveslerine tutsak olanları şeytan uzun uzun emellere düşürüyor.Allah'tan kimse kaçamaz.Hakikat deryasında gezen nazlı bir balık dahi olsa.Allah özümüzdekini bilen ve kinleri ortaya çıkarmaya mutlak kadir olandır.

Unknown dedi ki...

This is how my buddy Wesley Virgin's adventure begins in this SHOCKING and controversial VIDEO.

You see, Wesley was in the military-and shortly after leaving-he discovered hidden, "mind control" tactics that the CIA and others used to obtain everything they want.

As it turns out, these are the exact same SECRETS lots of famous people (especially those who "come out of nowhere") and top business people used to become wealthy and successful.

You've heard that you only use 10% of your brain.

That's because the majority of your brainpower is UNCONSCIOUS.

Perhaps this conversation has even occurred IN YOUR very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head 7 years back, while riding a non-registered, beat-up garbage bucket of a vehicle without a driver's license and on his debit card.

"I'm very fed up with living check to check! When will I finally make it?"

You took part in those types of thoughts, ain't it right?

Your very own success story is waiting to start. You need to start believing in YOURSELF.

WATCH WESLEY SPEAK NOW

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı