30 Mayıs 2012 Çarşamba

DUHA SÜRESİ

DUHA SÜRESİ

Kuşluk vaktini, sakinleşen geceyi düşün, gecelerin yerini gündüze bırakmasını, karanlığın, küfrün, azgınlığın sona ermesini, Kuranın yeryüzüne hakim olmasını düşün.

Rabbin, seni bırakmadı ve sana darılmadı. Karanlık ve zulmet ne kadar uzun ve acımasız olursa olsun bir gün elbet güneş doğacak ve insanlık vahiyle başlayan suretçe Kuran aydınlığına ulaşacaktır. Bunun için, Kurandan ayrılmadığın ve Kurana sımsıkı sarıldığın sürece, Rabbin sana yardım edecek ve zafere ulaşacaksın. Kuran yaşama geçirildikçe karanlıklar dağılacak, nur yerini alacaktır. Sen çalıştığın çabaladığın, davandan ayrılmadığın takdirde Rabbin yardımı, desteği, Kuranın yol göstericiliği de seni bırakmayacaktır. Kuranın rehberliğini terk edenleri Kuranda terk etmektedir.

Senin sonun, ilkinden iyi olacaktır. Rabbin, sana verecek ve sen râzı olacaksın. Her dava  zorluklarla başlar. Her değişim sancılarla gerçekleşir. Ancak, davanı, çalışmanı, gayretini bırakmadığın zaman sonun ilkinden muhakkak iyi olmaktadır. Dünya insanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur. Kuranı gereğince ikra yapıp, ilkeleri içselleştirilirse ve tabanlaştırılırsa yeryüzünde cennet vari bir yaşam gerçekleşir. Asr süresi de bu programın kilometre taşlarını anlatır. Davasına sımsıkı bağlı olanların sonunun zafer olduğunun müjdesini verir.

17 Mayıs 2012 Perşembe

LEYL SURESİ

LEYL SURESİ


Kainatı, çevrenizi düşünün. Bir yanda her şeyi örten gece diğer yanda her şeyi görünür kılan gündüz. Bir yanda dişi, diğer yanda erkek.

Her gece, gündüze, gündüzler de geceye dönmektedir. Yaşanılan karanlıklar, cehalet, yerini aydınlığa nura bırakmaktadır. Kendimizi karanlıktan kurtarıp gündüze çevirmeliyiz. Tüm karanlıkları aydınlatmak için çabalamalıyız. Işık olup, vermeliyiz.

İşte sizin işleriniz, yaptıklarınız, çabanız, çalışmanız, niyetiniz, amacınız da çeşit çeşittir.

Kim verir, kendisine ikram edilenlerden, ikram edildiği gibi ikram ederse, aydınlık için verirse, Malik değil emanetçi gibi yaşarsa, insanları, toplumu geliştirip doğruya ulaştırmak için var gücüyle, tüm imkânlarıyla uğraşırsa,
Korunursa, Kurana önem ve öncelik verir, vahyi sorumluluğun bilincine varıp, gerekli donanımları kazanıp Kuran dışı yaşamaktan, yanlıştan, haksızlıktan, çirkinlikten, hayâsızlıktan sakınır, duyarlı olursa,
En güzeli doğrularsa, Kuranı ikra yapıp, yaşayarak onaylarsa, yaşamıyla Kurana şahitlik yaparsa, tercihlerinde Kurandan yana olup, önceliğini ve amaçlarını Kurana göre belirlerse,
Ona en kolayı kolaylaştırırız. Onu güzele, iyiliğe, hayra, doğru ve hak sonuçlara en kolay bir şekilde ulaştırır, dünyada cenneti tattırır, ahrette de ebedi cenneti yaşatırız.

Buna karşılık,

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı